Αυτά τα 20 εκατ. ποιος θα τα πάρει; Μοιράζει…ρευστό ο Άδωνις!

  • Iatropedia
Μερίδιο από τα χρήματα που θα δώσει η κυβέρνηση ως ενίσχυση σε αδύναμους πολίτες θα πάρει και ο τομέας της Υγείας. Πως θα μοιραστούν τα χρήματα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ένα μικρό κομμάτι του «κοινωνικού μερίσματος» θα φθάσει τελικά και στην Υγεία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα εισπράξει 20 εκατ. ευρώ για να τα διαθέσει στην περίθαλψη 400.000 ανασφάλιστων και ηλικιωμένων με χαμηλά εισοδήματα.

Με το κονδύλι αυτό θα πρέπει να δοθεί πρόσβαση στις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες στην νοσοκομειακή αλλά και φαρμακευτική περίθαλψη.

Τα χρήματα ωστόσο δε φθάνουν καθώς σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι χωρίς ασφάλιση και πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες ενώ χιλιάδες ηλικιωμένοι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακα τους.

Πάντως αργά η γρήγορα η κυβέρνηση θα πρέπει να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα καθώς σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι δέσμευση απέναντι στην τρόικα να βρεθεί τρόπος χορήγησης δωρεάν περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους.

Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί εκτιμούν ότι τα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ σύντομα θα παρέχουν φροντίδα κυρίως σε ανασφάλιστους καθώς θα διαθέτουν μόνο τις βασικές ειδικότητες της ιατρικής ενώ οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα εξυπηρετούνται από τον ιδιωτικό τομέα και τους γιατρούς που θα είναι συμβεβλημένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς φαρμακεία η μισή Ελλάδα! Στα δύο ο κλάδος! Νέα κόντρα με Άδωνι

Εισβολή ιδιωτών στα χειρουργεία του ΕΣΥ με το …αζημίωτο! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Πατούλης κατά Άδωνι και …τούμπαλιν! Ο ιός της γρίπης που «χτύπησε» τους πρώην φίλους

Αυτή τη σύμβαση ποιος θα την πάρει; Η μάχη για τις νέες συνεργασίες με ΕΟΠΥΥ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν