‘Αδωνις: “Θα το ξαναέλεγα το …βερίκοκο”! Τι είπε για κινητικότητα- εργαζόμενους

  • Iatropedia
Να δικαιολογήσει την έκφραση “έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο” επιχείρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Μια έκφραση που απηύθυνε στους εργαζομένους της Πολυκλινικής και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο χώρο της Υγείας

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στους κόλπους των εργαζομένων του ΕΣΥ οι οποίοι προσπαθούν να αποσαφηνίσουν σε τι καθεστώς θα επιστρέψουν στις δουλειές τους μετά την κινητικότητα.

Το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης έριξε λάδι στη φωτιά λέγοντας στους εργαζόμενους της Πολυκλινικής που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των κλινικών ότι : “ έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερίκοκο”. Το βράδυ ο υπουργός υγείας προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να …απαλύνει τις αντιδράσεις κάνοντας τα πράγματα όμως χειρότερα…

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και το Νίκο Ευαγγελάτο ο κ.Γεωργιάδης ερωτηθείς σχετικά είπε: “έχουμε περίπου 1,5 εκατ. Ανέργους ενώ μέχρι πρόσφατα 1000 άνθρωποι την ημέρα έχαναν τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα. Και οι εργαζόμενοι της πολυκλινικής διαμαρτύρονται επειδή θα φύγουν από την Ομόνοια και θα μεταφερθούν 1 χλμ μακριά στο Κολωνάκι στον Ευαγγελισμό. Επειδή εγώ είμαι πολιτικός χωρίς ξύλινη γλώσσα είπα αυτό περί βερίκοκου. Συγνώμη αν ενόχλησε αλλά θα το ξαναέλεγα. Διότι ο άνεργος τα βλέπει αυτά και αισθάνεται προσβεβλημένος” .

Η πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων της Πολυκλινικής απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη επεσήμανε ότι κανείς εργαζόμενος δεν έχει πρόβλημα να μετακινηθεί σε άλλο νοσοκομείο αρκεί να μην εξαφανιστούν από τον υγειονομικό χάρτη τα 600 κρεβάτια που έχουν προβλεφθεί στην Αττική.

Ο υπουργός Υγείας πάντως δεν έδωσε επαρκείς απαντήσεις σχετικά με το αν θα μπει οριστικά λουκέτο στις 600 κλίνες καθώς υπογράμμισε ότι θα δημιουργηθούν κρεβάτια για χρονίως πάσχοντες όπως για παράδειγμα στο Νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα ενώ θα ανοίξουν κλίνες σε εκείνα τα νοσοκομεία όπου θα μεταφερθεί το προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι είδε ο Κινέζος στο ΚΑΤ! Στα …ελληνικά θρανία Κινέζοι γιατροί

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Δωρεάν διακοπές με… εργασία για γιατρούς από το υπουργείο Υγείας!

Με το …μυστρί ο Άδωνις! Τι θα κάνει τα παλιά κτίρια των νοσοκομείων