Άδωνις: «Γίνεται πάρτι με τις διαγνωστικές»! Έρχεται το μεγάλο κούρεμα

  • Iatropedia
Μετά τα φάρμακα πλαφόν έρχεται και στις διαγνωστικές εξετάσεις το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται σύντομα. Για πάρτι με τις διαγνωστικές ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ενδεχομένως οι πρόσφατες ανακοινώσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ότι εκδόθηκαν πολλά παραπεμπτικά για διαγνωστικές και παρακλινικές εξετάσεις δεν είναι τυχαίες.

Και αυτό διότι έρχεται πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις όπως ανοικτά δηλώνει πλέον ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας για να δικαιολογήσει το νέο μέτρο μίλησε για πάρτι με τις διαγνωστικές (Antenna)!

Έτσι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπαίνουν σε νέες περιπέτειες αφού μετά τα φάρμακα το τσεκούρι και το νέο κούρεμα αυτή τη φορά σχετίζεται με τις διαγνωστικές εξετάσεις που έχουν δικαίωμα να κάνουν με την κάλυψη του ασφαλιστικού τους Ταμείου.

Σύμφωνα με τον νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη που έχει ήδη ψηφιστεί και θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα, πλαφόν μπαίνει και στις διαγνωστικές εξετάσεις και τα παραπεμπτικά που έχουν δικαίωμα να υπογράφουν οι συμβεβλημένοι με το σύστημα γιατροί.

Ειδικότερα, ο περιορισμός θα ισχύσει όπως και στα φάρμακα. Οι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν παραπεμπτικά κατά 20% λιγότερο από ότι την περσινή χρονιά καθώς το επιτρεπόμενο όριο θα καθορίζεται με βάση το 80% όσων είχαν χορηγήσει το 2013.

Τι σημαίνει αυτό για τους ασθενείς; Ότι θα μπούνε σε μια διαδικασία αναζήτησης γιατρού που δε θα έχει “κλείσει” το πλαφόν του ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο παραπεμπτικό για δωρεάν εξέταση με συμμετοχή βέβαια 15%.

Όμως αξιοσημείωτο είναι ότι λόγω του λουκέτου που αναμένεται να μπει τις επόμενες ημέρες στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ αφού ξεκινά η διαθεσιμότητα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον νέο ΕΟΠΥΥ, οι ασθενείς θα πηγαίνουν για εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με τα οποία είναι συμβεβλημένος ο Οργανισμός αλλά και σε αυτά που θα συμβληθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα κάγκελα οι γιατροί με τις νέες εξαιρέσεις στο πλαφόν φαρμάκων! Τι έριξε λάδι στη φωτιά

Πόλεμος για τις τιμές στα φάρμακα! Συσκέψεις φωτιά στο υπ.Υγείας. Όλο το παρασκήνιο

Φεύγει δε …φεύγει ο Άδωνις! Οι φήμες και τα σενάρια για αποχώρηση

Στο…δρόμο οι διαθεσιμότητες για το ΠΕΔΥ του Άδωνι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν