Άδωνις Γεωργιάδης: «Στέλνει» στη δικαιοσύνη τον Παύλο Πολάκη και το πόρισμα για την ΑΕΜΥ

  • Iatropedia newsroom
Άδωνις Γεωργιάδης
Νέα πυρά κατά του Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την ΑΕΜΥ.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι διαβίβασε επίσημα στηνν εισαγγελία το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την εξαγορά του ΚΕΚ/ΚΨΥ από την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ) το 2017, επί θητείας του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη.

«Όπως είχα δεσμευθεί δημοσίως, διαβίβασα επίσημα στην Εισαγγελία Εφετών και στην Οικονομική Εισαγγελία το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που βρήκα στα συρτάρια, αναφορικά με την σκανδαλώδη εξαγορά από την ΑΕΜΥ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) το 2017, επί θητείας του Παύλου Πολάκη,στο Υπουργείο Υγείας του ΚΕΚ/ΚΨΥ, ενός ΚΕΚ ζημιογόνου και με ανύπαρκτη υλοποίηση προγραμμάτων, που στοίχισε συνολικά 1.485.000€ στους Έλληνες φορολογούμενους! Η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος είναι υποχρέωση όλων μας», γράφει ο Άδωνις Γεωγριάδης στην ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).

Τι είναι η ΑΕΜΥ ΑΕ

Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) ιδρύθηκε με τον Ν.3293/2004 αναλαμβάνοντας την άμεση μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού είναι δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας. Ανήκει στις Ανώνυμες Εταιρείες του Δημοσίου καθώς το μετοχικό της κεφάλαιο ανήκει άμεσα και κατά απόλυτη πλειοψηφία στο ελληνικό δημόσιο και υπάγεται στο νομικό πλαίσιο του Ν. 4972/2022  και του Ν.4548/2018 καθώς και σε όποιο νομικό πλαίσιο, ρητά ανήκουν οι Ανώνυμες Εταιρείες αυτής της μορφής.

Η Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. έχει την ευθύνη λειτουργίας και διαχειρίζεται την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού (Π.Ο.Χ.), και τα υποκατάστημά της Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας (Κ.Υ.Α.Α.) – Κ. Πρίφτης, ως μονάδες παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το δεύτερο υποκατάστημά της Γενικό Νοσοκομείο (Γ.Ν.) Θήρας, το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί δυνάμει του Ν. 4368/2016- ΥΠΟΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε4 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Γ.Ν. ΘΗΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΕΜΥ ΑΕ» αρ. 62-72, ως μονάδα Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, στους καταστατικούς σκοπούς της Εταιρείας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη νέων μορφών φροντίδας, καθώς και πιλοτικών προγραμμάτων παροχής υπηρεσιών υγείας, η παροχή πρόσθετων και εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας και η εν γένει προαγωγή των επιστημών υγείας.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI