ΑΧΕΠΑ: Οι άστεγοι δεν έφυγαν ποτέ από τα υπόγεια του νοσοκομείου

  • Γιάννα Σουλάκη
ΑΧΕΠΑ
Από δεκάδες άστεγους εξακολουθούν κατακλύζονται τα υπόγεια του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ενός από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και των εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και παρ’ότι έχουν επισημάνει πολλές φορές το πρόβλημα στη διοίκηση, αυτή δεν έχει λάβει κανένα μέτρο.

Δείτε επίσης: Άστεγοι έχουν καταλύσει στα υπόγεια του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τους εργαζομένους, έχει κατακλυστεί από ακαθαρσίες, τόσο εντός όσο και εκτός και ειδικά στα υπόγεια, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του νοσοκομείου και στα χειρουργεία. Τα στρώματα και οι κουβέρτες παραμένουν εκεί νύχτα και μέρα.

Πολύ συχνά -σύμφωνα με τις καταγγελίες- σημειώνονται κλοπές, γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, ενώ η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής κρύβει τον κίνδυνο μετάδοσης λοιμώξεων.

ΠΟΕΔΗΝ για ΑΧΕΠΑ: «Πεινούν και κλέβουν το φαγητό των αρρώστων από τις τραπεζοκόμες»

«Πολύ συχνά, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, οι άστεγοι απλώνουν τα ρούχα και τα σεντόνια τους στις πυροσβεστικές φωλιές, ενώ επιτίθενται στις τραπεζοκόμες και τους παίρνουν το φαγητό που προορίζεται για τους ασθενείς. Η διοίκηση σφυρίζει αδιάφορα», τονίζει ο πρόεδρος.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να απομακρύνει τους αστέγους, ότι κάθε μέρα απομακρύνονται τα πράγματά τους από τους χώρους του νοσοκομείου, αλλά αυτοί τα ξαναφέρνουν και πως παρότι υπάρχουν προσβάσιμες τουαλέτες αυτοί αφοδεύουν όπου βρουν.

Το φαινόμενο των αστέγων που βρίσκουν καταφύγιο στα νοσοκομεία, πάντως, δεν εντοπίζεται μόνο στο ΑΧΕΠΑ στης Θεσσαλονίκης, καθώς παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και το «Γεννηματάς» και το «Ιπποκράτειο».