Δωρεά υπερσύγχρονου ρομποτικού συστήματος διάσωσης στην Λέσβο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κλιμάκιο Αμερικανών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο A&M του Τέξας επισκέφθηκε thn Λέσβο προκειμένου να δωρίσει ρομποτικό σύστημα διάσωσης ναυαγών, με την ονομασία "EMILY", στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Το συγκεκριμένο τεχνολογικό εργαλείο έχει τη δυνατότητα πλεύσης με ταχύτητα 40 χλμ την ώρα και μπορεί άμεσα να προσεγγίζει ανθρώπους που κινδυνεύουν από πνιγμό.

Η επιλογή της Λέσβου δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, καθώς το συγκεκριμένο νησί, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της μεταναστευτικής κρίσης, έχει δεχθεί αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων και μεταναστών που προσεγγίζουν τις ελληνικές ακτές με πλοιάρια από την Τουρκία.

Αλλά και η απόφαση των Αμερικανών επιστημόνων να επιλέξουν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως παραλήπτη αυτής της πολύτιμης δωρεάς δικαιολογείται από το γεγονός ότι ο Ε.Ε.Σ. ανταποκρίνεται έμπρακτα στις πολλαπλές προκλήσεις του προσφυγικού και μεταναστευτικού φαινομένου στα νησιά πρώτης υποδοχής.

Συγκεκριμένα, πολυμελής ομάδα Σαμαρειτών, διασωστών και ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχει αναπτυχθεί στο νησί της Μυτιλήνης από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2016, υποβοηθώντας τους πρόσφυγες κατά την αποβίβασή τους στις ακτές, διανέμοντας κουβέρτες και λοιπό υλικό επιβίωσης και προσφέροντας πρώτες βοήθειες, όπου αυτό απαιτείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν