Τυρί: Πότε είναι ασφαλές να καθαρίζετε τη μούχλα

Το να καθαρίζετε το τυρί από τη μούχλα που μπορεί να έχει πιάσει εξωτερικά δεν είναι πάντα ασφαλές, λένε οι ειδικοί. Και η ειδοποιός διαφορά δεν είναι παρά ο τύπος του ίδιου του τυριού.
Αν εντοπίσετε μούχλα σε μαλακά τυριά, όπως το τυρί cottage και το τυρί κρέμα, «πρέπει να το πετάξετε όλο», λέει η δρ Siyun Wang, καθηγήτρια μηχανικής ασφάλειας τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας. Η μούχλα μπορεί να δημιουργήσει μικροσκοπικά νήματα σε όλο το τυρί, μολύνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που είναι ορατή στην επιφάνεια.
«Για τα σκληρά τυριά, όπως το τσένταρ, μπορείτε να κόψετε τουλάχιστον 2,5 εκατοστά γύρω και κάτω από το σημείο μούχλας και να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε», λέει η Wang, επειδή οι μύκητες δεν είναι σε θέση να εξαπλωθούν τόσο γρήγορα μέσα από πυκνότερες υφές.
Ωστόσο, «το μαχαίρι θα πρέπει να διατηρείται μακριά από το μουχλιασμένο μέρος για να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση», λέει.
Φωτογραφία: iStock
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλιακό έγκαυμα: Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι πρέπει να πάτε στον γιατρό
Δίαιτα: Η ποιότητα του φαγητού έχει μεγαλύτερη σημασία από την ποσότητα, λένε οι ειδικοί