Sandoz: Σύγχρονα συμπληρώματα διατροφής

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Sandoz παρουσιάζει την Οικογένεια Equilumen, μια σύγχρονη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής για την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, με σημείο αναφοράς το Equilumen® Forte, ένα σύγχρονο συμβιοτικό προϊόν

 

Με το μήνυμα «Equilumen® Γιατί η ισορροπία ξεκινά από μέσα μας», η Sandoz, παγκόσμιος ηγέτης στα γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα, παρουσίασε τη σειρά σκευασμάτων Equilumen®, τονίζοντας τη σημασία λήψης συμβιοτικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση των διαταραχών του πεπτικού συστήματος.

Tα συμβιοτικά είναι σκευάσματα όπου τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό και έχουν συνεργιστικές δράσεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα συμβιοτικά προάγουν την ανάπτυξη των bifidobacteria με αποτέλεσμα να βοηθούν στην ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας1, η οποία μπορεί να μεταβληθεί από παράγοντες όπως: αλλαγή διατροφής, χορήγηση αντιβιοτικών, λοίμωξη από παθογόνο μικροοργανισμό, γήρανση.2 Η αποκατάσταση της ισορροπίας της εντερικής χλωρίδας βοηθά στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας ή/και τη μείωση της διάρροιας1.

Συμπληρώματα

Με τα συμπληρώματα διατροφής Equilumen®, η Sandoz κάνει μια δυναμική είσοδο στην αγορά των OTC σκευασμάτων. Η σειρά Equilumen® προωθείται από την εταιρεία FarmaSyn και περιλαμβάνει:

Το Equilumen® Forte περιέχει 2 ειδικά επιλεγμένα στελέχη λυοφιλοποιημένων βακτηρίων γαλακτικού οξέος (L. Acidophilus LA-5, B. animalis subsp. lactis BB-12), και BeneoSinergy, ένα σύμπλεγμα ινουλίνης και ολιγοφρουκτόζης, που εγκαθιστούν και διατηρούν την ισορροπία και τη λειτουργία της εντερικής χλωρίδας.

Τα Equilumen® Baby (sachets & drops) περιέχουν ειδικά επιλεγμένα λυοφιλοποιημένα

γαλακτικά βακτήρια, (Bifidobacterium animalis, Subsp. Lactis, (BB-12)), που βρίσκονται φυσιολογικά στον εντερικό σωλήνα, αποτελούν μέρος της εντερικής μικροχλωρίδας και συμβάλλουν στην αποκατάσταση και τη διατήρηση της ισορροπίας της.

Ο Δρ. Ηλίας Ξηρουχάκης, Γαστρεντερολόγος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελικοβακτηριδίου και Λοιμώξεων Πεπτικού (ΕΕΜΕΛΟΠ) ανέφερε σχετικώς:

«Η ισορροπημένη συμβίωση του ανθρώπου με τα μικρόβια ήταν ανέκαθεν απαραίτητη προϋπόθεση για καλή διαβίωση και λιγότερες ασθένειες. Στον σύγχρονο τρόπο ζωής η χρήση αντιβιοτικών, ορμονικών σκευασμάτων, η επικράτηση νέων ασθενειών και το στρες είναι παράγοντες που διαταράσσουν τη χλωρίδα του εντέρου. Η χρήση νέων συμπληρωμάτων που περιέχουν συνδυασμό προβιοτικών και πρεβιοτικών και ονομάζονται συμβιοτικά βοηθά στην ανάκτηση αυτής της ισορροπίας».

Ο Επικεφαλής της Sandoz Ελλάδος, κος Κώστας Ξεΐνης δήλωσε:

«Σήμερα η Sandoz είναι η κυρίαρχη εταιρεία διεθνώς στα βιοομοειδή και στα γενόσημα. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την πρόσβαση στη θεραπεία για όλους τους ασθενείς. Μόνο το 2016  προσεγγίσαμε 535 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως. Παράλληλα, βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Sandoz σε όλον τον κόσμο αποτελούν και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (OTC). Διαθέτουμε πλέον και στην ελληνική αγορά μια σύγχρονη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής, επιδιώκοντας να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών».

Σχετικά με τη Sandoz

H Sandoz είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα. Ως μέλος του Ομίλου Novartis, ο στόχος μας είναι να ανακαλύπτουμε νέους τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων καθώς και επέκτασης του προσδόκιμου επιβίωσης. Μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις, επιδίωξή μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας φάρμακα. Διαθέτουμε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο 1000 περίπου μορίων που καλύπτει όλες τις βασικές θεραπευτικές περιοχές, με τις πωλήσεις να ανέρχονται το 2016 στα 10,1 δισ. δολάρια. Την ίδια χρονιά, τα προϊόντα μας επηρέασαν τη ζωή σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως και η φιλοδοξία μας είναι να αγγίξουμε το 1 δισεκατομμύριο.