Πώς αναπτύσσεται μούχλα στις τροφές – Ποιες πετάμε και ποιες… σώζονται [vid]

μούχλα
Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερη υγρασία έχει μια τροφή, τόσο πιο επικίνδυνη είναι προς κατανάλωση, εφόσον έχει μουχλιάσει.

Τροφές όπως τα μαγειρευτά κατσαρόλας, τα μαλακά φρούτα, τα λαχανικά και τα μαλακά τυριά μπορεί να έχουν μούχλα που αναπτύσσεται κάτω από την επιφάνειά τους.

Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα πορώδη τρόφιμα, όπως το ψωμί και τα κέικ που έχουν μουχλιάσει. Όλα αυτά τα τρόφιμα πρέπει να πετιούνται αμέσως αν έχουν μουχλιάσει στην επιφάνεια.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς ακριβώς αναπτύσσεται η μούχλα σε εκτεθιμένες τροφές εκτός ψυγείου.

Το χρονικό διάστημα που καλύπτει το παραπάνω βίντεο είναι 22 μέρες.

Πετάξτε στα σκουπίδια τις παρακάτω τροφές, αν έχουν μουχλιάσει:

Αυτές οι τροφές μπορούν να διασωθούν:

  • Σκληρό σαλάμι: Απλά κόψτε μουχλιασμένο σημείο από την επιφάνεια
  • Σκληρό τυρί: Κόψτε τουλάχιστον 2 εκατοστά γύρω και κάτω από το σημείο που έχει μουχλιάσει. Προσοχή: Μην αφήνετε το μαχαίρι αγγίξει το σημείο αυτό!
  • Τα σκληρά φρούτα και λαχανικά: Οι μικρές κηλίδες μπορούν απλά να αποκοπούν.

Μετάφραση/απόδοση από Iatropedia με πληροφορίες από το http://www.abc.net.au

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς βγαίνει η μούχλα από τα δύσκολα σημεία στο μπάνιο [vid]

Συμπτώματα υγείας που δείχνουν πρόβλημα με μούχλα στο σπίτι – Όλα τα σημάδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν