Οι διατροφικές συνήθειες στο Αιγαίου μέσα στις καλύτερες του κόσμου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξεκίνησε συζητήσεις για την σύνταξη του φακέλου κατάθεσης πρότασης, για εγγραφή της αιγαιακής διατροφής στον κατάλογο της UNESCO, ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Μετά την επιτυχή διεκδίκηση και την ανάδειξή της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, τώρα η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στοχεύει στην αναγνώριση της αιγαιακής διατροφής από την UNESCO.

Στόχος της υποψηφιότητας είναι σύμφωνα με την Περιφέρεια «η πολύπλευρη ανάδειξη της ταυτότητας του Νοτίου Αιγαίου, των νησιώτικων παραδοσιακών προϊόντων και της τοπικής διατροφής και εντάσσεται στην στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την προώθηση των τοπικών, ποιοτικών προϊόντων των νησιών, στις διεθνείς αγορές, παράλληλα με την διάδοση των τοπικών παραδόσεων και του πολιτισμού».

Η αιγαιακή διατροφή μπορεί να αποτελέσει, όπως εκτιμά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο, μέσω της προώθησης της νησιώτικης γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων, καθώς και της διασύνδεσης της τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν