Δύο συνηθισμένες τροφές μάχονται την τριχόπτωση

Είναι γεγονός. Από τα 15 χρόνια και πάνω ο αγώνας για τη διατήρηση των μαλλιών είναι διαρκής και στόχος όλων είναι να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο κεφάλι αφού όσο περνάνε τα χρόνια χάνεται η λάμψη και η δύναμή τους.

Αν και οι αιτίες για την τριχόπτωση είναι πολλές - συμπεριλαμβανομένων της γενετικής προδιάθεσης, της ηλικίας, των ορμονών, της έλλειψης θρεπτικών συστατικών από την διατροφή, την τοξικότητα, τα φάρμακα και τα αυτοάνοσα – η αλλαγή της διατροφής μπορεί, σε πολλές περιπτώσεις, να είναι χρήσιμη για τη σωτηρία των μαλλιών.

Η σωστή διατροφή και τα συμπληρώματα μπορούν να επιβραδύνουν ή να αντιστρέψουν την απώλεια των μαλλιών κάνοντας τις τρίχες πιο χοντρές και πιο υγιείς, υποστηρίζουν οι δερματολόγοι.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές από τις τροφές που περιέχουν εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που αποδεδειγμένα βοηθούν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης:

Σπανάκι

Σε ορισμένες περιπτώσεις η έλλειψη μετάλλων είναι η βασική αιτία τριχόπτωσης. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε έλλειψη βιταμινών που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών, επισημαίνουν οι επιστήμονες και συνιστούν έλεγχο των επιπέδων της πρωτεΐνης, του σιδήρου, της φερριτίνης, της βιταμίνης D και μια σειρά άλλων στοιχείων...

Γιαούρτι

Παρατηρήστε καλά τα αρχαία ελληνικά αγάλματα και θα διαπιστώσετε ότι όλα είχαν πλούσια κώμη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν