Γιατί έχετε έξαρση στις αλλεργίες σας – Δεν είναι απλά η άνοιξη…

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αλλεργίες
Σε κανέναν δεν αρέσει να έχει συνάχι, φτέρνισμα και κατακόκκινα μάτια από τον ερεθισμό και τα δάκρυα που προκαλούν τα αυξημένα αλλεργιογόνα στην ατμόσφαιρα αυτές τις μέρες.

Δείτε τρεις λόγους που μάλλον δεν φανταζόσασταν ότι επιδεινώνουν τις αλλεργίες σας:

Φακοί επαφής

Αν η γύρη παγιδεύεται στα μάτια σας και μένει εκεί, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε περισσότερα αλλεργικά προβλήματα. Ειδικά οι μαλακοί φακοί επαφής είναι επιρρεπείς στο να απορροφούν αερομεταφερόμενα σωματίδια, όπως η γύρη ή καπνό, επειδή είναι διαπερατοί. Ένας μαλακός φακός επιτρέπει σε περισσότερο οξυγόνο να περάσει προς τα μέσα, αλλά μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα διάφορα σωματίδια στα δάκρυα.

Κόκκινο κρασί

Το αλκοόλ, και ειδικά το κόκκινο κρασί, μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά τις αλλεργίες σας. Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι στα θειώδη συστατικά στο κόκκινο κρασί και αυτό κάνει τις αλλεργίες τους πολύ χειρότερες. Έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Clinical & Experimental Allergy, έδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν περισσότερα από 14 ποτά την εβδομάδα είχαν 78% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν συνάχι και βουλωμένη μύτη σε σύγκριση με γυναίκες που έπιναν λιγότερο.

Δεν κάνετε ντους πριν πέσετε για ύπνο

Η γύρη δεν προσκολλάται μόνο στα ρούχα σας. Κολλά και στο δέρμα και τα μαλλιά σας. Τα μικροσκοπικά σωματίδια επικάθονται σε εσάς σαν σκόνη. Το πρόβλημα με τη γύρη είναι ότι δεν μπορείτε να την δείτε στον αέρα. Αν ξυπνάτε κάθε πρωί με βουλωμένη μύτη, τότε το να κάνετε ένα ντους το πρηγούμενο βράδυ προτού πέσετε για ύπνο θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα αλλεργιογόνα που κολλάνε στο σώμα σας.

http://www.health.com