»Κόψτε» το ροχαλητό εναλλακτικά

a5e6907a79597c82a2f996277a3e32aa.jpg
Μια δυσάρεστη κατάσταση για τους συντρόφους και όχι τόσο για τους ίδιους είναι το ροχαλητό. Με έξυπνα tips υγείας οι πάσχοντες μπορούν να μειώσουν σημαντικά το πρόβλημα αυτό βελτιώνοντας τη ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας

Όπως αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος κ Παναγιώτης Καϊάφας το “απλό” κατά διαστήματα ροχαλητό μπορεί να αντιμετωπισθεί με:

απώλεια βάρους

αύξηση της σωματικής άσκησης

διακοπή καπνίσματος

αποφυγή μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ και ηρεμιστικών

σταθερό ωράριο ύπνου

ύπνο στο πλάϊ και όχι ανάσκελα

κατάκλιση τουλάχιστον τρείς ώρες μετά από μεγάλο γεύμα

Σύμφωνα με τον ειδικό επιστήμονα «όσοι παρουσιάζουν έντονο και συστηματικό ροχαλητό καλό είναι να ζητούν τη συμβουλή ειδικού Ωτορινολαρυγγολόγου ιδιαίτερα αν αναφέρονται στο ιστορικό τους διακοπές αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, έντονη ημερήσια κόπωση, υψηλές αρτηριακές πιέσεις και καρδιολογικά προβλήματα»προσθέτει ο κ Καϊάφαςκαι καταλήγει:

« Η ειδική εξέταση της μύτης , του στόματος και του λαιμού θα ανακαλύψει το αίτιο της απόφραξης. Στις περιπτώσεις που υπάρχει υπόνοια Αποφρακτικής Υπνικής Άπνοιας μπορεί να κριθεί απαραίτητη μια ειδική Εργαστηριακή Μελέτη Ύπνου με σκοπό το καθορισμό της βαρύτητας του προβλήματος. Ανάλογα με τη βαρύτητα προτείνεται συντηρητική θεραπευτική αντιμετώπιση ή χειρουργική επέμβαση».

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends