Γιατί με την ζέστη έχετε πιο συχνούς πονοκεφάλους – Τι συμβαίνει στο σώμα

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ζέστη
Αν ανήκετε στους πολύ δραστήριους ανθρώπους, που συνηθίζουν ακόμα και το καλοκαίρι να βρίσκονται διαρκώς έξω και να κάνουν δουλειές, ή να αθλούνται ή να κάνουν οποιαδήποτε άλλη εργασία στον ήλιο, τότε το πιο πιθανό είναι ότι αντιμετωπίζετε συχνά-πυκνά έντονους πονοκεφάλους. Αλλά, ακόμα και όταν κάνετε ηλιοθεραπεία, οπότε και δεν κινείστε, είναι και πάλι πιθανό να νιώσετε πονοκέφαλο.

Αυτό συμβαίνει,επειδή το σώμα σας αντιδρά στην μεγάλη έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη, αφού αφυδατώνεται. Μάλιστα, ο πονοκέφαλος από τον ήλιο έχει συνήθως την μορφή ημικρανίας.

Η αφυδάτωση προκαλεί ημικρανίες και πονοκεφάλους τακτικά σε εκείνους που είναι πιο ευαίσθητοι. Η έντονη κεφαλαλγία από την απευθείας έκθεση στις ακτίνες και το έντονο φως του ήλιου, προκαλείται επειδή ο ήλιος χτυπά τα μάτια σας.

Καθώς το καλοκαίρι το πρόγραμμά σας αλλάζει (πχ κοιμάστε και ξυπνάτε αργότερα) μπορεί να παραλείψετε κάποιο γεύμα ή να καταναλώνετε τροφές που προκαλούν αφυδάτωση και ενισχύουν τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας όσον αφορά τις ημικρανίες. Η άσκηση σε εξωτερικό χώρο μέσα στην αυξημένη ζέστη, κάνει το σώμα σας να υπερθερμανθεί, οδηγώντας σε πονοκέφαλο.

Η καλύτερη λύση για όσους δεν γίνεται να προστατευθούν από τις εξωτερικές εργασίες/δραστηριότητες στον ήλιο, είναι η άφθονη κατανάλωση νερού για να αποφύγουν την αφυδάτωση. Και μπορεί ορισμένα ροφήματα, όπως το παγωμένο τσάι και τα αναψυκτικά να σας ξεδιψούν, ωστόσο μπορεί να σας προκαλέσουν ακόμα πιο έντονο πονοκέφαλο το καλοκαίρι, αν είστε ευαίσθητοι στο κιτρικό οξύ. Επίσης, προσπαθήστε να μειώσετε την ποσότητα καφεΐνης που καταναλώνετε καθημερινά.

Πηγή: http://www.livestrong.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kρυάδες εν μέσω ζέστης: Τι μπορεί να δείχνουν για την υγεία σας – Προσοχή!

Αφυδάτωση από την ζέστη: Πoια είναι τα σημάδια κινδύνου [συμπτώματα – λίστα]

Ζέστη και ιδρώτας: Πώς ΔΕΝ θα μυρίζει άσχημα το σώμα σας