Πόνοι σε μέση, αυχένα, χέρια και πόδια: Οι κανόνες στην σωστή στάση σώματος [pics + vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
στάση σώματος
Η σωστή στάση του σώματος, όταν εργαζόμαστε καθιστοί στο γραφείο με έναν υπολογιστή, όπως πάρα πολλοί σύγχρονοι εργαζόμενοι στις μέρες μας, είναι εξαιρετικά σημαντική για την πρόληψη προβλημάτων στην μέση, τον αυχένα, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια.

Δείτε βήμα-προς-βήμα, ποια είναι η σωστή στάση σώματος στο γραφείο σας, μπροστά στον υπολογιστή:

στάση σώματος

Βήμα 1

Σπρώξτε τους γοφούς σας όσο πιο πίσω μπορούν να πάνε στην καρέκλα. Ρυθμίστε το ύψος του καθίσματος έτσι ώστε τα πόδια σας να ακουμπούν στο πάτωμα και τα γόνατα σας να είναι παράλληλα ή ελαφρώς χαμηλότερα από τους γοφούς σας. Ρυθμίστε την πλάτη της καρέκλας σε 100 ° με 110 ° κεκλιμένη γωνία. Βεβαιωθείτε ότι τόσο το άνω όσο και το κάτω μέρος της πλάτης σας υποστηρίζονται. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε μαξιλάρια. Αν γίνεται, ρυθμίστε τα μπράτσα έτσι ώστε οι ώμοι σας είναι χαλαροί, αλλιώς αφαιρέστε έντελώς τα μπράτσα της καρέκλας.

στάση σώματος

Βήμα 2

Καθίστε κοντά στο πληκτρολόγιο, ώστε να είναι ακριβώς μπροστά από τον κορμό σας και κεντραρισμένο ως προς εσάς.

στάση σώματος

Βήμα 3

Ρυθμίστε το ύψος του πληκτρολογίου, ώστε οι ώμοι σας να είναι χαλαροί, οι αγκώνες σας ελαφρώς ανοιχτοί και οι καρποί και τα χέρια σας ίσια.

στάση σώματος

Βήμα 4

Ρυθμίστε το πληκτρολόγιο σε μικρή γωνία ως προς το τραπέζι, ώστε να μην χρειάζεται να λυγίζετε τους καρπούς σας.

στάση σώματος

Βήμα 5

Τοποθετήστε την οθόνη του υπολογιστή σε κατάλληλη θέση ως προς τα μάτια σας. Το επάνω μέρος της οθόνης πρέπει να βρίσκεται περίπου 4-5 εκατοστά πάνω από τα μάτια σας. Η απόστασή σας από την οθόνη πρέπει να είναι 45-70 εκατοστά.

στάση σώματος

Βήμα 6

Αν έχετε χαρτιά ή άλλα σημεία αναφοράς στο τραπέζι, τοποθετήστε τα κάτω από την οθόνη σας, ώστε το βλέμμα σας να τα συναντάει και τα δύο (οθόνη και σημείο αναφοράς) σε γωνία 50-70 μοιρών.

http://www.nhs.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Ποια δάχτυλα επηρεάζονται – Τι ασκήσεις να κάνετε

 

Αυχενικό σύνδρομο: Ασκήσεις για ανακούφιση και θεραπεία (φωτό + βίντεο)