Αυτό που βάζει στο πρόσωπό της έχει 9 χρήσεις ομορφιάς – Δείτε τι είναι!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
μέλι
Είναι ένα προϊόν που σίγουρα υπάρχει σε κάθε σπίτι. Μάλιστα, η Ελλάδα φημίζεται για την άφθονη και εξαιρετικής ποιότητας παραγωγής της σε αυτό, οπότε μπορείτε να το βρείτε στην πιο πολύτιμη μορφή του, εντελώς αγνό. Έχετε επίσης ακούσει για τις αντισηπτικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες, αλλά πολύ λίγα έχουν γραφτεί για τις χρήσεις του στον τομέα της ομορφιάς.

Ο λόγος γίνεται για το αγνό μέλι και το πώς μπορείτε να βρείτε νέους τρόπους να… γλυκάνετε την καθημερινότητά σας με αυτό! Το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσετε ακατέργαστο μέλι, που δεν έχει παστεριωθεί, επεξεργαστεί, ή θερμανθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Δείτε 9 διαφορετικές χρήσεις ομορφιάς για το μέλι στο πρόσωπό σας, το σώμα και, ναι, ακόμα και για τα μαλλιά σας!

Πρόσωπο

  • Καταπολεμάει την ακμή: Επιτίθεται στα βακτήρια που προκαλούν την ακμή και άλλες δερματικές εξάρσεις, ενώ ταυτόχρονα ελκύει περισσότερη υγρασία και την εγκλωβίζει στο δέρμα. Βάλτε λίγο μέλι επάνω σε σπυράκι και άλλες ατέλειες, αφήστε το για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.
  • “Φωτίζει” τους μαύρους κύκλους: Μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Αναμείξτε ίση ποσότητα μελιού και αμυγδαλελαίου και βάλτε το όπως θα κάνατε με μια κρέμα ματιών πριν κοιμηθείτε. Ξεπλύνετε το πρωί.
  • Εξομαλύνει τις ρυτίδες: Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ακατέργαστο μέλι με μισό ώριμο αβοκάντο. Απλώστε ομοιόμορφα στο πρόσωπο και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μετά από 15 έως 20 λεπτά.

Σώμα

  • Αντιστρέφει τις βλάβες στην επιδερμίδα: Τα κομμένα πετσάκια στα νύχια δεν είναι μόνο αντιαισθητικά, αλλά είναι επίσης μια δίοδος για μύκητες και βακτηρίδια να παρεισφρήσουν στην επιδερμίδα σας. Σκεπάστε τα πετσάκια και τα νύχια σας με ένα μείγμα από ακατέργαστο μέλι και μηλόξυδο (1 κουταλάκι του γλυκού από το καθένα) για να καθαρίσουν και να μαλακώσουν. Αφήστε το για 10 λεπτά και ξεπλύνετε.
  • Μειώνει το έγκαυμα από το ξυράφι στο ξύρισμα: Απαλύνει τον ερεθισμό που προκαλείται από μικροτραυματισμούς στο ξύρισμα. Βάλτε λίγο μέλι πάνω από τα σημεία που έχετε ερεθιστεί μετά το ξύρισμα. Ξεπλύνετε μετά από 10 έως 15 λεπτά.
  • Φροντίζει την επιδερμίδα: Γνωρίζατε ότι η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα με μέλι για να έχει πάντα άψογη επιδερμίδα; Δοκιμάστε το δικό σας “μπάνιο” με απλό τρόπο. Διαλύστε 2-3 κουταλιές της σούπας ακατέργαστο μέλι σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Ρίξτε σε ένα ζεστό μπάνιο, καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε.

Μαλλιά

  • Προσθέτει λάμψη: Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι μέλι και 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, ή λάδι καρύδας. Βάλτε το μείγμα στα μαλλιά σας ξεκινώντας από τις ρίζες και απλώνοντας προς τις άκρες. Αφήστε το για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Επαναλάβετε μια φορά την εβδομάδα.
  • Μαλακώνει την τρίχα: Είναι ενυδατικό, που σημαίνει ότι “κλειδώνει” την υγρασία. Αναμείξτε καλά 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι με το σαμπουάν σας. Κάντε σαπουνάδα ως συνήθως και ξεπλύνετε καλά. Μην ανησυχείτε, δεν θα μείνει κολλημένα τα μαλλιά όταν τα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Απαλύνει την φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής: Χάρη στις αντιμυκητιακές του ιδιότητες, καθαρίζει τα θυλάκια της τρίχας, που, όταν φράζουν, οδηγούν σε φαγούρα και νιφάδες ξηροδερμίας. Αραιώστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας για δύο λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μετά από δύο ώρες. Επαναλάβετε κάθε δεύτερη μέρα, μέχρι το τριχωτό της κεφαλής σας να μην έχει πλέον καθόλου νιφάδες.

http://news.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τυλίγει την φτέρνα της με πλαστική μεμβράνη και κάτι ακόμα – Δείτε τι μοναδικό πετυχαίνει έτσι!

Βάζει ασπράδι αυγού στο πρόσωπό της – Δείτε γιατί το κάνει! (ΒΙΝΤΕΟ)

‘Κοψίματα’ στις άκρες των χειλιών: Γιατί δημιουργούνται – Πώς θα απαλλαγείτε

Κολλαγόνο: Ποιες τροφές το ενισχύουν στην επιδερμίδα με φυσικό τρόπο