Τι «τρώει» το μνημόνιο την τελευταία στιγμή από την υγεία!

surgeon walking
Την υγεία φαίνεται πως χτυπούν περισσότερο οι δανειστές μας καθώς ζητούν το μεγαλύτερο μέρος των 3,2 δις ευρώ που πρέπει να περικοπούν άμεσα με εφαρμοστικούς νόμους, να προέρχεται από την υγεία.

Φάρμακα, προμήθειες, υπερωρίες αλλά και άλλα πολλά μπαίνουν στο στόχαστρο της Μέρκελ και της τρόικας προκειμένου να δώσουν το τελικό πράσινο φως για το νέο δάνειο που αναμένουμε.

Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες στον εφαρμοστικό νόμο που θα πρέπει να ψηφίσει η βουλή θα περιλαμβάνονται όλοι οι τομείς από τους οποίους θα πρέπει να περισταλούν δαπάνες.

Από την υγεία κόβονται φάρμακα 1 δις ευρώ που θα προέλθουν κυρίως από τη μείωση των χορηγούμενων φαρμάκων μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, από τις νέες μειώσεις των τιμών στα σκευάσματα αλλά και από τις μεγάλες εκπτώσεις που θα πρέπει να κάνουν οι φαρμακοποιοί μέσω του rebate.

Ψαλίδι θα πέσει και στα υλικά των νοσοκομείων καθώς οι προμήθειες θα πρέπει να μειωθούν δραστικά.

Και από την ενοποίηση των κλάδων υγείας όμως και την ένταξη όλων των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, ο Ανδρέας Λοβέρδος ευελπιστεί να εξοικονομήσει κονδύλια. Αν θα τα καταφέρει; Ο χρόνος θα το δείξει…

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends