Τι να φάτε πριν την άσκηση

  • Iatropedia
Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει λέει η παροιμία αλλά να φας ή όχι πριν το γυμναστήριο; Σύμφωνα με νέες μελέτες η υπερβολική κατανάλωση φαγητού πριν από το γυμναστήριο εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία ενώ ένα είναι σίγουρο ότι δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν ότι αν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή δεν πρέπει να τρώτε πριν την προπόνηση.Αλλά για να κρατήσετε την ενέργειά σας, μη διστάσετε να τσιμπολογήσετε… υγιεινά.

Το ήμισυ του παντός όμως είναι η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σας. Οι ειδικοί συστήνουν να πίνετε νερό τουλάχιστον δυο ώρες πριν από την έναρξη της προπόνηση σας.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η καλύτερη επιλογή είναι τα σνακ, τα οποία είναι χαμηλά σε λιπαρά περίπου100 με 300 θερμίδες, που σας χαρίζουν ένα μείγμα πρωτεϊνών και σύνθετων υδατανθράκων.

Δοκιμάστε αυτές τις γευστικές ιδέες:

Smoothie φρούτων με γιαούρτι

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και μούρα

Σάντουιτς γαλοπούλας

Κράκερ ολικής αλέσεως με μια φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά

Cottage τυρί και φέτες μήλου ή μπανάνας

Μίγμα ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων.

Τι να μην φάτε πριν την άσκηση

Αποφύγετε τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λίπος ή φυτικές ίνες αφού τα τρόφιμα αυτά μπορεί να διαταράξουν το στομάχι σας και έτσι να χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να έχετε ενέργεια στην προπόνηση της.

πηγήhttp://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ασκηθείτε το πρωί, με άδειο στομάχι και θα κάψετε λίπος