Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα- Σε κινητοποιήσεις εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και φαρμακοποιοί

  • Iatropedia
Όχι μόνο οι φαρμακοποιοί αλλά και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία απεργούν σήμερα παραλύοντας την χώρα... Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία διοργανώνει μάλιστα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ. ενώ αργότερα τα μέλη της θα συμμετάσχουν και στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 19:30, στο Σύνταγμα. Βασικό αίτημα; Η "κατάργηση των μνημονίων"! Σας θυμίζει κάτι;

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρονται σε «ολική επαναφορά των ασκούμενων πολιτικών της προηγούμενης πενταετίας, με συμφωνία για τρίτο μνημόνιο που κατακρεουργεί τους πολίτες».

Οι φαρμακοποιοί, εξαιρουμένων αυτών που δεν ακολουθούν τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο αλλά το ΦΑΝΙΕ που εκπροσωπεί τους φαρμακοποιούς με διευρυμένα ωράρια λειτουργίας, μάχονται και πάλι για το ζήτημα της απελευθέρωσης στην αδειοδότηση και βέβαια για να μην περάσουν τα ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ…

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, με την ψήφιση του «Δημοσιονομικού Συμβουλίου ως κόφτη των κοινωνικών δαπανών, τελειώνει το δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας. Οι υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταποδοτικές, ανταγωνιστικές και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους την υγεία τους. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση θα αντιμετωπιστούν από τα έσω του συστήματος, με κατάργηση, υποβάθμιση, απαξίωση μονάδων υγείας και πρόνοιας».

Επίσης, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πιστεύουν ότι σύντομα θα δούμε νέες μειώσεις μισθών (έμμεσες και άμεσες), κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις στο ΕΣΥ που θα ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο των προηγούμενων ετών.

Οι δε φαρμακοποιοί που υποστήριξαν σθεναρά προεκλογικά και μετεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ, νιώθουν προδομένοι και ετοιμάζονται να επιδείξουν για άλλη μια φορά την πυγμή και την δύναμή τους.