Πράσινο τσάι: Γιατί κάνει καλό στην υγεία;

  • Iatropedia
Το πράσινο τσάι αοπτελεί ελιξήριο ζωής αφού έχει πολλά και σημαντικά οφέλη γαι την υγεία. Που κάνει καλό; Ποια είναι ατ οφέλη γαι την υγεία του;

«Είναι το πιο υγιεινό πράγμα που μπορώ να σκεφτώ για ρόφημα», λέει ο Κρίστοφερ Ochner, PhD. Είναι ένας ερευνητικός επιστήμονας στην διατροφή στο Icahn της Ιατρικής Σχολής του Mount Sinai Hospital.

Φυσικά τα πράσινο τσάι δεν αποτελεί πανάκεια αφού θα πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας και με άλλους τρόπους, όπως το να μην το μην καπνίζετε, να ασκήστε και να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή.

Ποιο είναι το γεγαλύτερο όφελος του πράσινου τσαγιού; «

Είναι πλούσιο σε κατεχίνες,» λέει η Μπεθ Reardon, RD, διατροφολόγος της Βοστώνης και αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν την καταστροφή των κυττάρων.

Που κάνει καλό

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε απέδειξε ότι το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις τιμές της χοληστερόλης στο αίμα .

Στο μεταξύ άλλη ελβετική μελέτη, που έγινε έδειξε ότι τα άτομα, που έπιναν πράσινο τσάι είχαν καλύτερη μνήμη αφού το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί, ότι μπορεί να εμποδίσει το σχηματισμό των πλακών που συνδέονται με Αλτσχάιμερ .

Το πράσινο τσάι όμως φαίνεται ότι συμβάλει στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα. Οι κατεχίνες που περιέχει μειώνουν τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση.

Τι γίνεται με την απώλεια βάρους;

Οι απόψεις των ειδικών διίστανται. Ενώ ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι το συστατικό στο πράσινο τσάι, EGCG, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά, άλλες μελέτες δείχνουν ότι δεν έχει καμία επίδραση.

Χτυπά τον καρκίνο;

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το πράσινο τσάι μπορεί να καταστρέψει τον καρκίνο των κυττάρων, αλλά η έρευνα βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια. Στην πραγματικότητα, το web site του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου επισημαίνει ότι «δεν είναι υπέρ ή κατά της χρήσης του τσαγιού για να μειωθεί ο κίνδυνος οποιουδήποτε τύπου καρκίνου.»

Χαλαρώνει

Το τσάι μπορεί να σας χαλαρώσει. Περιέχει μια φυσική χημική ουσία που ονομάζεται θεανίνη που βρίσκεται στο πράσινο τσάι και μπορεί να έχει κατευναστική επίδραση.

πηγή:http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να πίνουν συχνά πράσινο τσάι;