Πόλεμος χαρακωμάτων Λοβέρδου – Φαρμακοποιών

  • Iatropedia
Σε μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών κατά συνολικά 3%, προχωρά τελικά, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να μειώσει το κέρδος του κλάδου κατά 1,5% για όλα τα σκευάσματα, ενώ άλλο 1,5% θα μειώνεται το κέρδος για όσους φαρμακοποιούς έχουν μηνιαίο τζίρο άνω των 40.000 ευρώ.

Έτσι το κέρδος των φαρμακοποιών θα καθοριστεί στο 15%, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση. Να σημειωθεί ότι οι φαρμακοποιοί έχουν δηλώσει ότι από 1/1/2012, διακόπτουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (ανεξάρτητα εάν χρωστούν ή όχι). Οι οφειλές διάφορων ασφαλιστικών ταμείων προς τους φαρμακοποιούς ανέρχονται σε 400.000.000.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη και την κλιμακωτή μείωση του κέρδους των φαρμακοποιών, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήλωσε πως οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα ξεκινήσουν με το νέο έτος και θα ενταθούν: “Το χάος είναι ευθύνη του κ. Λοβέρδου” τόνισε χαρακτηριστικά.

Το απόγευμα οι φαρμακοποιοί θα συνεδριάσουν στη γενική τους συνέλευση για περαιτέρω κινητοποιήσεις. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι η κλιμακωτή μείωση του κέρδους και μόνο για όσους έχουν υψηλό τζίρο, δεν φαίνεται να ενοχλεί ιδιαίτερα τους συνδικαλιστές. Αγκάθι όμως παραμένει η γενικότερη αντίληψη για καθήλωση των εσόδων του κλάδου