ΠΟΕΔΗΝ για Νοσοκομείο Άμφισσας: Ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ και υποστελέχωση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ, "η κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων είναι εμφανής εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Το Νοσοκομείο της Άμφισσας εξυπηρετεί 35.000 μόνιμο πληθυσμό, δύο σωφρονιστικά καταστήματα, Μαλανδρίνου και Άμφισσας και χιλιάδες επισκέπτες (αρχαιολογικοί χώροι, χιονοδρομικό κέντρο, παραθαλάσσιες περιοχές)".

 

Όπως επισημαίνουν παρόλα αυτά, το έχουν εγκαταλείψει στην τύχη του με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων. Η παθολογική κλινική 25 κλινών έχει κλείσει λόγω έλλειψης παθολόγων και τα περιστατικά διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία. Υπηρετεί μόνο ένας διευθυντής συντονιστής και κανένας άλλος.

Τα ίδια και στην καρδιολογική κλινική

Από την ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζουν ότι η καρδιολογική κλινική καταργήθηκε και όλα τα καρδιολογικά περιστατικά διακομίζονται με κίνδυνο της ζωής τους. Υπηρετεί μία μόνιμη και ένας επικουρικός καρδιολόγος, ενώ το Νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά και είναι αδύνατον να καλύψουν  τις εφημερίες.

Και συνεχίζουν:

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπολειτουργεί.

Υπάρχει μόνο ένας Διευθυντής Νεφρολόγος, με μετακίνηση από το Νοσοκομείο της Λαμίας, ο οποίος λειτουργεί την Μονάδα Μ.Τ.Ν. μόνο Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, τις υπόλοιπές ημέρες η Μονάδα είναι κλειστή.

Τι λειτουργία Νοσοκομείου είναι αυτή, όταν δεν υπάρχει Παθολογική, Καρδιολογική κλινική και υπολειτουργεί η Μ.Τ.Ν.; Το Νοσοκομείο πια λειτουργεί ως κέντρο διακομιδών των ασθενών με κίνδυνο της ζωής τους για τα έκτακτα περιστατικά.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά. Τα ρουσφέτια ΣΎΡΙΖΑ, ρουσφέτια. Ο Προϊστάμενος Παραϊατρικών Επαγγελμάτων όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων εργάζεται μόνο την νύκτα. Η δικαιολογία της Διοικήτριας είναι ότι εξυπηρετεί συναδέλφους. Πως συντονίζει και εποπτεύει το Τμήμα δουλεύοντας νύκτα;

Σας κοινοποιούμε το έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ