Παρ’ ολίγον να βάλουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα !!!

  • Iatropedia
Λίγο έλειψε να αναλάβει καθήκοντα στο Σώμα επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ), συνταξιούχος ιατρός από το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τις υπερτιμολογίσεις ορθοπεδικού υλικού

Την τελευταία στιγμή αποκαλύφθηκε στο Υπουργείο Υγείας, ότι ένας εκ των 13 γιατρών από το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει ήδη τιμωρηθεί από το υπηρεσιακό συμβούλιο, για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τοα ορθοπεδικά υλικά, είχε καταθέσει τα χαρτιά του προκειμένου να ενταχθεί στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας.Πρόκειται για το σώμα που θα αναλάβει να ελέγξει μεταξύ άλλων, τα σκάνδαλα με τις προμήθειες στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, η αίτηση του συγκεκριμένου ιατρού, είχε εγκριθεί, άλλα την ίδια ώρα εκδιδόταν το πόρισμα, που όχι μόνο τον ενέπλεκε στο σκάνδαλο των προμηθειών, αλλά και τον καλούσε να επιστρέψει χρήματα στα ταμεία του νοσοκομείου.

Με εντολή του κ. Λοβέρδου ο συνταξιούχος ιατρός, ετέθη αμέσως εκτός ΣΕΥΥΠ.

Πάντως οι 13 ιατροί θα αναγκαστούν να επιστρέψουν τα χρήματα που φέρονται να εισέπραξαν παράνομα, από τα ορθοπεδικά υλικά, μέσω της…εφορίας. Ήδη έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ, οι σχετικές εντολές. Συνολικά οι γιατροί και οι εμπλεκόμενες εταιρίες, πρέπει να επιστρέψουν 3 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής 6 εταιρίες που εμπλέκονται, έχουν επιστρέψει 1 εκατομμύριο ευρώ.