ΕΟΔΥ: Ημερίδα για την κλιματική αλλαγή και τη δημόσια υγεία

  • Ρούλα Τσουλέα
ημερίδα
Η 3η Ημερίδα Δημοσίας Υγείας θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου 2024, στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ.

Ενημερωτική ημερίδα για την κλιματική αλλαγή και τη δημόσια υγεία διοργανώνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) τον ερχόμενο μήνα στην Αθήνα.

Η 3η Ημερίδα Δημοσίας Υγείας θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου 2024, στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, στο αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης. Διαθέτει τρεις θεματικές ενότητες:

  • Κλιματική αλλαγή και μεταδοτικά νοσήματα
  • Κλιματική αλλαγή και μη μεταδοτικά νοσήματα
  • Διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων και καταστροφών

Η κεντρική ομιλία με θέμα «Κλιματική αλλαγή» θα πραγματοποιηθεί από τον εθνικό εκπρόσωπο για την κλιματική αλλαγή, καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, γενικό γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών και επίτιμο καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας.

Η εισαγωγική ομιλία με τίτλο «Ο ρόλος του ΕΟΔΥ στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής», θα πραγματοποιηθεί από τον πρόεδρο ΔΣ του ΕΟΔΥ, καθηγητή Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Η ημερίδα θα κλείσει με διάλεξη με τίτλο «Ο ρόλος της τέχνης στην αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης». Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Ιωάννης Ζιώγας από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η ημερίδα θα είναι υβριδική. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία ή εξ αποστάσεως. Απαραίτητο είναι να γίνει εγγραφή ΕΔΩ, μετά από την οποία θα σταλεί και σύνδεσμος για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση.

Οι εγγραφές θα γίνονται έως την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024. Μετά το πέρας της ημερίδας, θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση education@eody.gov.gr.