Και από την τσέπη τους 1 ευρώ οι φαρμακοποιοί από λάθος της ΗΔΙΚΑ

  • Iatropedia
Λάθος στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, e-syntagografisi, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να πληρώνουν Παρασκευή και Σάββατο το 1 ευρώ από την τσέπη τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το λάθος θα διορθωθεί σήμερα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Προ δυσάρεστης έκπληξης βρέθηκαν όσοι φαρμακοποιοί επιμένουν να εκτελούν από τη σελίδα της e-syntagografisi και όχι από το API του λογισμικού τους, μιας και από λάθος της ΗΔΙΚΑ το 1 ευρώ ανά συνταγή δεν εμφανιζόταν πουθενά παρά μόνο εκ των υστέρων στη μεταφορά στο πρόγραμμα με αποτέλεσμα να το πληρώνουν από την τσέπη τους.

Όπως ανέφεραν στην σελίδα τους farmakopoioi.blogspot, το λάθος αναμένεται να διορθωθεί τις προσεχείς ώρες ή τη Δευτέρα. 'Οσοι εκτελούν από τα προγράμματα φαρμακείου -όπως πρέπει δηλαδή- δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν.

Τελευταία η ΗΔΙΚΑ έχει μπει στο στόχαστρο γιατρών και φαρμακοποιών για διάφορα λάθη και… σωστά με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες και τα δελτία τύπου να διαδέχονται το ένα το άλλο. Πάντως ο εκνευρισμός και η απροσεξία ενόψει εκλογών είναι διάχυτα και χρειάζεται περισσότερη ψυχραιμία.