Εργαζόμενοι ΚΕΕΛΠΝΟ: «Διακόπτουμε τους ελέγχους στις ιερόδουλες αν…»

  • Iatropedia
Την έντονη αντίδρασή τους στη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και προσωπικών δεδομένων των εκδιδόμενων γυναικών που εντοπίζονται με Aids εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι είναι κάθετα αντίθετοι σε αυτήν τη τακτική και προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν τους ελέγχους αν δε σταματήσει και αυτή η πρακτική. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Καθιστούμε σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουμε την συμμετοχή μας στην εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης εφόσον δεν σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη αυτή πρακτική που εφαρμόζεται και δεν διασφαλιστούν ο σεβασμός στην προσωπικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η μη δημοσιοποίηση των στοιχείων των εξεταζόμενων».

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ αποσαφηνίζουν: «Οι Εργαζόμενοι τηρούν το ιατρικό απόρρητο και δεν εμπλέκονται στην απόφαση για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων και των ιατρικών δεδομένων των ατόμων που εξετάζονται ή/και λαμβάνουν φροντίδα υγείας (π.χ. των ατόμων που μετά τους ελέγχους βρίσκονται οροθετικά στον ιό HIV). Τα αποτελέσματα των εξετάσεων γνωστοποιούνται στους εξεταζόμενους και μόνο».

Σχετικά με τις επιθέσεις που δέχονται τις τελευταίες ημέρες αναφέρουν: «Καταγγέλλουμε τις γραπτές και προφορικές επιθέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι και που αποσκοπούν στον εκφοβισμό τους και στην παρεμπόδιση του έργου τους. Ως Σωματείο Εργαζομένων θα προστατεύσουμε την επαγγελματική υπόληψη των Συναδέλφων και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατεύσουμε την ηθική τους υπόληψη και την σωματική τους ακεραιότητα».