Ένας τοκετός στην Άνδρο, με μαία και πολλά προβλήματα…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
υπηρεσίας υπαίθρου
Όπως αναφέρει το androsfilm.gr, μία γέννηση παιδιού στο Κέντρο Υγείας Άνδρου κόντεψε να οδηγήσει σε τραγωδία. Η μαία του Κέντρου πάντως θα θυμάται για καιρό την περιπέτεια που πέρασε με την μητέρα και τους συγγενείς που ανησυχούσαν για την έκβαση του τοκετού...

Η γυναίκα 41 ετών, έχοντας κάνει πρώτο παιδί με καισαρική, βρίσκεται ετοιμόγεννη στα χέρια μιας έμπειρης μαίας αλλά χωρίς χειρουργό γυναικολόγο. Αιμορραγεί, έχει υψηλή αρτηριακή πίεση και όλα δείχνουν ότι κινδυνεύει τόσο η ίδια όσο και το αγέννητο παιδί της.

Καλούν το ΕΚΑΒ και έρχεται εγκαίρως ένα ελικόπτερο που τους μεταφέρει στο Νοσοκομείο της Σύρου. Η γυναίκα χειρουργείται και σώζεται αλλά το βρέφος χρειάζεται μεταφορά στην Αθήνα για περαιτέρω φροντίδα.

Άντε πάλι κλήση στο ΕΚΑΒ. Αυτή την την φορά προστρέχει ένα άλλο ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας με γιατρούς και επιβιβάζεται με την μαία που ακολουθεί το νεογέννητο. Κακοκαιρία, ομίχλη αλλά εκείνη μέσα στην ανησυχία καταφέρνει να ξεχωρίσει μετά την απογείωση το καμπαναριό της Παναγιάς στην Τήνο. Μια προσευχή και τάμα ένα κερί για να φτάσει το μωράκι εγκαίρως στην Αθήνα και όλα να πάνε καλά.

Αυτή είναι τελικά η ζωή σε ένα ελληνικό νησί. Τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους εργαζόμενους στην Υγεία. Μια αεροδιακομιδή, ένα κερί και μια προσευχή.

Διαβάστε την συγκλονιστική μαρτυρία της μαίας εδώ.