Έγινε και αυτό: Γιατρός πήρε «φακελάκι» για να… μην χειρουργήσει

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πατέρας που δεν εμπιστευόταν τον γιατρό που θα χειρουργούσε την κόρη του, έδωσε "φακελάκι" ώστε να μην χειρουργηθεί το παιδί του! Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πάτρα και είναι πραγματικά "είδηση" σαν αυτές που διδάσκουν στις σχολές δημοσιογραφίας συστήνοντας να μεταδίδουμε το νέο όταν "άνθρωπος δαγκώσει σκύλο" και όχι όταν συμβαίνει το αντίθετο!

«Είδηση» επίσης είναι ότι ο χειρουργός δέχτηκε να πάρει το καθόλα υποτιμητικό «φακελάκι» για να μην αγγίξει το κορίτσι. Και με τον τρόπο αυτό, ήταν σαν να παραδέχτηκε εμμέσως ότι υπήρχε πιθανότητα να του κάνει κακό αντί να το θεραπεύσει.

Και παρότι όταν το περιστατικό μαθεύτηκε έγινε αντικείμενο χλευασμού και πολλών γέλιων στην πόλη της Πάτρας, ο γιατρός δεν φάνηκε να ενοχλείται παρά μόνο όταν έφτασε σε «αφτιά» που δεν έπρεπε ο χρηματισμός του και τον πληροφόρησαν ότι διώκεται για δωροληψία!

Τι να πεις; Ούτε 20 χρόνια οικονομικής κρίσης δεν φτάνουν για να «βάλουν μυαλό» κάποιοι όσο δε για την αξιοπρέπεια, είναι κάτι που δεν μαθαίνεται. Είτε το έχεις, είτε όχι!

Την ίδια ώρα στην Πάτρα πάντως, όπως μεταδίδει το www.patrastimes.gr ο πόλεμος μεταξύ γιατρών καλά κρατεί με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να φτάνει στα άκρα… Τελευταίο «περιστατικό» η κόντρα μεταξύ δυο χειρουργών –ο ένας βγήκε σε σύνταξη – με συνάδελφό που παραμένει εν ενεργεία να καταγγέλλει και να διαδίδει πως ο συνταξιοδοτηθείς φεύγοντας πήρε μαζί του …χειρουργικά εργαλεία! Για το θέμα επιλαμβάνεται η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια!

Ήμαρτον!