Δουλεία με …voucher και τις ευλογίες του ΟΑΕΔ

  • Iatropedia
Ακόμα δεν έχουν πληρωθεί ούτε οδοιπορικά οι 38 δικαιούχοι του προγράμματος κατάρτισης (voucher) Υγείας του ΟΑΕΔ, που εργάζονται στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» από το περασμένο καλοκαίρι.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την καταγγελία έκαναν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «πριν από αρκετούς μήνες προσελήφθησαν σε όλη την Ελλάδα πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι – με πρόγραμμα του ΕΣΠΑ – για να καλύψουν τα χιλιάδες κενά σε προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία», οι οποίοι «με το προκάλυμμα της εκπαίδευσής τους, εργάζονται σε συνθήκες βαθιάς εκμετάλλευσης από το καλοκαίρι και είναι ακόμη απλήρωτοι».

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο εργάζονται με αυτό το πρόγραμμα 22 νοσηλευτές, 10 διοικητικοί και 6 παρασκευαστές, οι οποίοι δουλεύουν 7ωρο σε 5νθήμερη βάση, είναι ανασφάλιστοι και δεν δικαιούνται αδείας παρά μόνο ελάχιστες απουσίες ίσες με το 10% των ωρών απασχόλησής τους. Επίσης, δεν τους αναγνωρίζεται καμία προϋπηρεσία πριν το πρόγραμμα, ενώ αν διακόψουν την εργασία τους πριν τη λήξη της σύμβασης χάνουν όλα τα δεδουλευμένα τους. Και το χειρότερο; Με τη λήξη της σύμβασής τους δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας και η εργασία αυτήν δεν μοριοδοτείται ως προϋπηρεσία ή εμπειρία στο δημόσιο.

Το ΣΕΝΕ τονίζει πως οι συμβάσεις των συναδέλφων τους λήγουν μέσα στο δίμηνο Μάρτης-Απρίλης, ενώ «σε πρόσφατη κινητοποίηση στο υπουργείο όπου έγινε συνάντηση με εκπρόσωπο της νέας πολιτικής ηγεσίας, τους ζητήθηκε η ανοχή τους επειδή μόλις ανέλαβαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ουρές για …3 εξετάσεις! Δωρεάν εισιτήριο υγείας αλλά με το σταγονόμετρο

Δωρεάν εξετάσεις για ανασφάλιστους και ανέργους του λεκανοπεδίου