Γεωργιάδης για Γιάννη Καλλιάνο: «Αν υπάρχουν ευθύνες για τον θάνατο του πατέρα του, δεν θα συγκαλυφθούν»

  • Iatropedia newsroom
Γεωργιάδης
Για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου στο νοσοκομείο «Αττικόν» μίλησε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο φίλος μου ο Γιάννης Καλλιάνος, είναι ένας γιος που πονάει γιατί έχασε τον πατέρα του. Τον τιμά αυτός του ο πόνος, είναι ανθρώπινος και κατανοητός», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας στις καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ κατά των γιατρών στο Νοσοκομείο «Αττικόν», ο υπουργός δήλωσε: «Για το αν υπάρχουν ευθύνες για το περιστατικό, έχει διαταχθεί ΕΔΕ και όλοι οι εμπλεκόμενοι γιατροί θα δώσουν ένορκες εξηγήσεις. Το σίγουρο είναι ότι εάν υπάρχουν ευθύνες, δεν θα υπάρξει συγκάλυψη».

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι ο ασθενής δεν μπήκε στην εντατική καθώς δεν ήταν διασωληνωμένος επειδή οι γιατροί έκριναν ότι δεν ήταν σκόπιμο ιατρικά να μεταφερθεί εκείνη τη στιγμή. «Εγώ δεν εμπλέκομαι σε ιατρικές διαδικασίες», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι εμπιστεύεται τους γιατρούς του ΕΣΥ και ότι το «Αττικόν» είναι ένα πολύ καλό νοσοκομείο. «Αλίμονο αν οι γιατροί, που είναι και καθηγητές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, δεν ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους, όπως ακούστηκε χθες από τον αδερφό του κ.Καλλιάνου», είπε.

Δείτε επίσης: Γιάννης Καλλιάνος: «Να πει ο Άδωνις ότι έχω δίκιο» – Τι απαντά ο θεράπων ιατρός του «Αττικόν»

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι υπήρχε διαθέσιμη και ΜΕΘ και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Έπειτα, ο υπουργός Υγείας απάντησε και για το μέλλον των επικουρικών γιατρών στα νοσοκομεία, οι οποίοι, όπως είπε, θα ανανεωθούν όλοι και θα μείνουν.

Σχετικά με τις ελλείψεις στα νησιά, ειδικά ενόψει του Πάσχα και της τουριστικής σεζόν, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Το πρόβλημα των ελλείψεων των γιατρών στα νησιά είναι πραγματικό και υπαρκτό. Από τη τωρινή μας προκήρυξη έχουμε 126 θέσεις που βγήκαν άγονες, κυρίως σε νησιά που δεν πήγε κανένας γιατρός για να αναλάβει υπηρεσία. Θα κηρύξουμε σύντομα ξανά τις θέσεις αυτές με περισσότερα κίνητρα».

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Διαβάστε επίσης: Σε ποιες περιπτώσεις οι γιατροί αποφασίζουν την εισαγωγή του ασθενή σε ΜΕΘ