Δείτε πως γράφουν τις συνταγές οι γιατροί!

  • Iatropedia
Αλήθεια πόσοι από εσάς έχετε πάρει στα χέρια μια συνταγή που σας έγραψε κάποιος γιατρός και προσπαθήσατε να αποκρυπτογραφήσετε τα γράμματα του. Να διαβάσετε τι ακριβώς γράφει επάνω στο χαρτί. Τα καταφέρατε εύκολα ή είχατε μπροστά σας χαραγμένα στη συνταγή, ιερογλυφικά. Η πραγματικότητα είναι πως οι περισσότεροι γιατροί δεν χρησιμοποιούν το αλφάβητο, αλλά κάτι μεταξύ “Γραμμικής Β” και ιδεογραμμάτων. Και επειδή λίγο χιούμορ ποτέ δεν έβλαψε κανένα σας παρουσιάζουμε σήμερα το αλφάβητο των γιατρών, όπως το έφτιαξαν κάποιοι δυστυχείς φαρμακοποιοί, με πάρα πολύ χιούμορ. Δείτε το.

Και εάν αναρωτιέστε γιατί τους φαρμακοποιούς τους αποκαλούμε δυστυχείς, σας απαντάμε ότι οι άνθρωποι καθημερινά προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τις χειρόγραφες συνταγές που δίνει ο κάθε γιατρός, καθημερινά τα καταφέρνουν (φανταστείτε να μη μπορούσαν να διαβάσουν το γράφει ο γιατρός και να έδιναν λάθος φάρμακο). Βέβαια για να μην είμαστε και υπερβολικοί υπάρχει και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Δείτε λοιπόν ποιο είναι το αλφάβητο των γιατρών όπως το έφτιαξαν με χιούμορ κάποιοι φαρμακοποιοί.

Και επειδή ο γιατρός είναι γιατρός είτε είναι Έλληνας είτε Τούρκος, είτε Ιταλός, είτε Αμερικάνος, τα ίδια γίνονται παντού. Σας παρουσιάζουμε γράμματα σε συνταγές γιατρών στο εξωτερικό. Σε ένα μάλιστα ο απελπισμένος φαρμακοποιός έχει σημειώσει: «μην γράφετε έτσι» προφανώς γιατί δεν έβγαζε τα γράμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: