Αντιδράσεων συνέχεια για το κατάπτυστο διαφημιστικό σποτ με τις νοσηλεύτριες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την έντονη δυσαρέσκειά της για το πρόσφατο τηλεοπτικό σποτ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας εκφράζει η Γενική Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, λέγοντας πως «βρίθει σεξιστικών προτύπων», τα οποία, «αναπαραγάγουν την εικόνα του ισχυρού αρσενικού και του υποτακτικού θηλυκού, συμβάλλοντας στην αναπαραγωγή παρωχημένων και αναχρονιστικών στερεοτυπικών αντιλήψεων».

Έτσι, συνεχίζει η ΓΓΙΦ, η σοβαρότητα του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας καλύπτεται με τον μανδύα της παρωδίας, διαστρεβλώνει την πρόθεσή του ενώ «τάσσεται οξύμωρα υπέρ μιας διάκρισης των φύλων, που, ωστόσο, δεν προβλέπεται από τις διαφορετικές ομάδες αίματος».

«Με αυτό τον τρόπο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα ωφελήματα της εθελοντικής αιμοδοσίας για το κοινωνικό σύνολο γίνονται βορά στις ορέξεις ανίδεων και τροχοπέδη στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών».

Να θυμίσουμε ότι χθες προκλήθηκε σάλος για το θέμα αυτό με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος να στέλνει πολυσέλιδη διαμαρτυρία προς κάθε ενδιαφερόμενο και να ζητεί την άμεση απόσυρσή του.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του iatropedia.