Άδωνις προς Τομπούλογλου: »Δωρεά σε καφετέρια; Ποτέ»

  • Iatropedia
''Δωρεά προφορική και σε καφετέρια δεν υπάρχει' δήλωσε ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς Τομπούλογλου ότι πήρε τα χρήματα ως δωρεά για το νοσοκομείο 'Αγλαϊα Κυριακού'.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο έπαυσε τον Τομπούλογλου από πρόεδρο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής:

'Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Δεν μπορεί ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ή ο διοικητής να εισπράξει χρήματα για δωρεά.

Η δωρεά για να γίνει, πρέπει να προηγηθεί αποδοχή της από το συμβούλιο και άρα να γνωρίζουμε όλοι ποιος δίνει τα χρήματα.

Γιατί τα δίνει και σε ποιο σκοπό πάνε. Δωρεά προφορική σε καφετέρια δεν υπάρχει'.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκτιμήσεις του συμβουλίου, τα μέλη του οποίου τόνισαν ότι η δωρεά γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη και αποδοχή του συμβουλίου, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα, για αυτό το γεγονός που συνέβη.

Παίρνοντας το λόγο η αντιπρόεδρος του ΔΣ Μ. Φραγκάκη τόνισε ότι αυτό που συνέβη «ήταν κεραυνός εν αιθρία» ενώ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το καθεστώς των δωρεών που επικαλέστηκε ο Χ. Τομπούλογλου, απάντησε: «Πάντα η διαδικασία των δωρεών, είναι γνωστό σε όλους, ότι γίνεται καταρχήν εγγράφως, μέχρι τώρα, αλλά και προφορικά εάν γίνει, γίνεται δημοσίως.

Εξηγώντας την διαδικασία η κ. Φραγκάκη τόνισε πως γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη και αποδοχή του Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα, για αυτό το γεγονός που συνέβη. Άλλες δωρεές έχουν γίνει με ακριβώς αυτό τον γνωστό τρόπο που γίνονται οι δωρεές. Λαμβάνει γνώση το Διοικητικό Συμβούλιο, είτε προφορικά είτε εγγράφως, αλλά και αν προφορικά γίνουν στην αρχή, στη συνέχεια πρέπει να τεθούν εγγράφως οι δωρεές και να γίνουν αποδεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Τομπούλογλου φέρνει …ελέγχους! Στο μικροσκόπιο οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων

Απεργίες λίγο πριν τη διαθεσιμότητα! Στο πόδι και εορταστικά οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Η κινητικότητα άργησε μια μέρα! Μετά την Πρωτοχρονιά έρχονται οι αλλαγές στα νοσοκομεία

''Κόφτης'' στα φάρμακα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ: Τι χάνουν οι ασθενείς!