Άδωνις για επίσχεση στα διαγνωστικά: “Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές…”! Έρχεται το Plan B

  • Iatropedia
Στο ΠΕΔΥ καλεί τους ασφαλισμένους να πραγματοποιούν τις διαγνωστικές τους εξετάσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ που ξεκινούν οι ιδιωτικές φορείς, τα διαγνωστικά κέντρα και τα μικρά εργαστήρια. Βέβαια διαμηνύει και στους ιδιώτες παρόχους ότι αν δε θέλουν τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ ...υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στο ΠΕΔΥ στέλνει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα ο Άδωνις δεδομένου ότι τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ξεκινούν επίσχεση διαμαρτυρόμενοι για τις συμβάσεις με τον Οργανισμό αλλά και για τα περιορισμένα κονδύλια που αφήνουν πολλές ιατρικές και διαγνωστικές πρ΄'αξεις απλήρωτες.

Ο υπουργός Υγείας ωστόσο χρησιμοποίησε τη γνωστή λαϊκή παροιμία περί πορτοκαλιών για να δείξει στον κλάδο ότι υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για συνεργασία. “Αν κάποιοι θεωρούν ότι δεν μπορούν να παράσχουν υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ. Σεβαστό. Ο ΕΟΠΥΥ θα βρει αλλού πορτοκαλιές…” απεφάνθη ο Άδωνις λίγο πριν την έναρξη της επίσχεσης.

Κατά τα άλλα δεσμεύτηκε ότι από τη Δευτέρα οι ασθενείς θα μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις τους στα πολυιατρεια του ΠΕΔΥ. Βέβαια τα προβλήματα δε λείπουν καθώς απουσιάζουν βασικές ειδικότητες γιατρών στις μονάδες ενώ σε πολλές περιπτώσεις δε λειτουργούν ή οι γιατροί είναι σε δικαστικές διαδικασίες.

“Πρώτα από όλα υπάρχει δυνατότητα να κάνουν τις εξετάσεις στο σύστημα, το οποίο έχει ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί. Δεύτερον και κυριότερο είμαι βέβαιος ότι θα επικρατήσει η λογική και μαζική συμμετοχή σε αυτήν την επίσχεση δε θα υπάρξει. Γιατί αν υπάρξει θα αναγκαστεί ο ΕΟΠΥΥ να βρει άλλες λύσεις.

Και είμαι βέβαιος ότι οι άλλες λύσεις θα είναι επώδυνες…” σημείωσε ο υπουργός υγείας για να προσθέσει: “από δευτέρα θα λειτουργεί κανονικά το ΠΕΔΥ για να κάνει ο κόσμος εξετάσεις. Θέλω να καλέσω τον κόσμο των ακτινοδιαγνωστικών οι οποίοι γνωρίζουν πόσο δύσκολη κατάσταση διαχειριζόμαστε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να επιτρέψει την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του” κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγώ πότε θα γίνω μάνα; Όλα τα στάδια πριν και μετά τον τοκετό!

Έρχεται «σαφάρι» ελέγχων για το κάπνισμα! Τι είπε ο Άδωνις

Τέλος οι δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις από Δευτέρα στον ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά η επίσχεση

Μαύρο…γιατρών στο πλαφόν! Πως αντιδρούν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης