Στομαχόπονος: Πώς θα σας περάσει πιο γρήγορα

  • Iatropedia newsroom
στομαχόπονος
Ο πόνος στο στομάχι (στομαχόπονος) είναι μια -δυστυχώς- πολύ συχνή πραγματικότητα για όλους σχεδόν τους ανθρώπους.

Οι αιτίες που εκδηλώνεται ο στομαχόπονος είναι πάρα πολλές και κυμαίνονται από ασθένειες, όπως η ίωση, μέχρι και κάτι που φάγατε και σας πείραξε.

Σε κάθε περίπτωση, την επόμενη φορά που ο στομαχόπονος θα σας ταλαιπωρεί, δοκιμάστε κάποια από τις παρακάτω τροφές, επειδή έχει αποδειχτεί ότι ανακουφίζουν από αυτούς τους πόνους.

Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν κάλιο, το οποίο θα χρειαστείτε, αν είστε αφυδατωμένοι από έμετο ή διάρροια. Περιέχουν επίσης φυσικά σάκχαρα, ώστε να πάρετε και τις θερμίδες που αναζητάει ο οργανισμός σας σε μια στιγμή που πιθανώς να μην έχετε καλή όρεξη.

Ρύζι

Το ρύζι, μαζί με άλλες αμυλούχες τροφές, όπως οι πατάτες και η βρώμη, δημιουργεί ένα στρώμα στο βλεννογόνου εσωτερικό του στομάχου, διευκολύνοντας την πέψη και παρέχοντας μια συνολικά καταπραϋντική δράση. Οι αμυλούχες τροφές δεν κάθονται στο στομάχι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ούτε διεγείρουν τυχόν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, πράγμα που θα σας κάνει να νιώσετε ακόμα χειρότερα.

Πουρές μήλου

Ο πουρές μήλου γενικά ηρεμεί το στομάχι, επειδή είναι εύπεπτος, ανακουφίζει τη διάρροια και παρέχει θερμίδες. Τα μήλα περιέχουν πηκτίνη (ιδιαίτερα στην φλούδα), η οποία θα σας διευκολύνει αν έχετε δυσκοιλιότητα. Φτιάξτε τον πουρέ μαζί με την φλούδα του μήλου.

Φρυγανισμένο ψωμί

Το φρυγανισμένο ψωμί δεν θα προκαλέσει παλινδρόμηση οξέος, οπότε θα αισθανθείτε καλύτερα. Επίσης, δεν κάθεται για ώρα στο στομάχι όπως κάνει ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, το οποίο θα σας έκανε να νιώσετε ακόμα πιο άβολα. Αλλά μην βάλετε καθόλου ή/και μαρμελάδα μέχρι να αισθάνεστε καλύτερα.

Πηγή: http://www.health.com