Ντομάτα με ελαιόλαδο: Γιατί ο ελληνικός συνδυασμός είναι ευεργετικός για την υγεία

ελαιόλαδο
Γνωρίζουμε ήδη ότι το ελαιόλαδο είναι μια “υπερτροφή” με υγιεινά λιπαρά που συμβάλλει στην αύξηση της “καλής" χοληστερίνης (HDL) και στην ταυτόχρονη μείωση της “κακής” χοληστερίνης (LDL), η οποία φράσσει τις αρτηρίες σας.

Αλλά γνωρίζατε ότι όταν το ελαιόλαδο συνδυάζεται με την ντομάτα, τότε “εκτοξεύεται” η θετική επίδραση και των δύο στην υγεία μας;

Έρευνα του 2000 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Free Radical Biology and Medicine έδειξε ότι το ελαιόλαδο αύξησε την αντιοξειδωτική δράση του λυκοπενίου στις ντομάτες. Αυτό συνέβη μόνο με το ελαιόλαδο και όχι με άλλα έλαια, όπως το ηλιέλαιο.

Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να μείνετε πιστοί στους βασικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής αλλά και της ελληνικής κουζίνας, όπου η χωριάτικη σαλάτα, ή και η ντοματοσαλάτα με αγνό ελαιόλαδο κατέχουν περίοπτη θέση.

http://www.health.com

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends