Η Υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό – Empowering Life

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό, εάν δεν έχουμε την υγεία μας δεν μπορούμε να απολαύσουμε τη ζωή. Είναι σημαντικό όταν αντιμετωπίζουμε προκλήσεις υγείας για μία στιγμή ή για μία ζωή, να γνωρίζουμε ότι υπάρχει η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας.

H Sanofi είναι μια διεθνής εταιρεία βιοεπιστημών που εστιάζει στη βελτίωση της υγείας, μετατρέποντας την επιστημονική καινοτομία σε θεραπευτικές λύσεις. Η Sanofi προσφέρει καινοτόμες λύσεις για ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων υγείας, θεραπευτικές λύσεις για να υποστηρίξουν λίγους ανθρώπους με σπάνιες νόσους,  όπως τα αθροιστικά λυσοσωμικά νοσήματα (LSDs), ή χιλιάδες ανθρώπους που ζουν με Πολλαπλή Σκλήρυνση ή ατοπική δερματίτιδα, ή εκατομμύρια ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις, όπως διαβήτης και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η εταιρεία έχει βαρύτατη κληρονομιά στον τομέα του Διαβήτη, με δεδομένο ότι για περισσότερα από 90 χρόνια, καινοτομεί αναπτύσσοντας αποτελεσματικές θεραπείες, ενημερωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα προκειμένου να προσφέρει στα άτομα με διαβήτη μία πιο υγιή και παραγωγική ζωή.

Ο διαβήτης απασχολεί πλέον ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, το οποίο συνεχώς αυξάνεται.

EMPOWERING-LIFE-01-666x399

Ο διαβήτης χαρακτηρίζεται από την μειωμένη έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Τα άτομα με διαβήτη για να καταφέρουν να διατηρήσουν σταθερά τα επίπεδα, ακολουθούν εφ’ όρου ζωής κάποια αντιδιαβητική αγωγή, αλλά αρκετές είναι οι φορές που υπάρχουν μεγάλες αυξομειώσεις και η θεραπεία δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και χρειάζεται η συνεργασία με τον ιατρό.

Στην Ελλάδα ζουν με διαβήτη περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων παραμένουν αρρύθμιστοι αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών. Η Sanofi παραμένει δίπλα στα άτομα με διαβήτη, που καλούνται καθημερινά να ρυθμίζουν το σάκχαρό τους αποφεύγοντας τις υπογλυκαιμίες. Εκτός των θεραπευτικών λύσεων, που προσφέρει, δημιούργησε και την ιστοσελίδα www.mydiabetes.gr στοχεύοντας να υποστηρίξει τα άτομα με δυσκολία ρύθμισης του σακχάρου και να ενθαρρύνει τη συζήτηση με τον γιατρό τους.

111

Ως γνωστό, η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης έχει δημιουργήσει μία νέα πρόκληση για την υγειονομική περίθαλψη, την  αποτελεσματική αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων.
Η Sanofi προσφέρει θεραπευτικές λύσεις που υποστηρίζουν καθημερινά έως και 1 εκατομμύριο ασθενείς, για να αντιμετωπίσουν χρόνιες παθήσεις, όπως υπέρταση, δυσλιπιδαιμία και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα, και να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Έρευνα

Η συνεχής έρευνα στον τομέα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης έχει ως στόχο να αναπτυχθούν ασφαλείς και αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης της νόσου. Η Sanofi έχει αναπτύξει καινοτόμες θεραπείες και παράλληλα επενδύει σε έρευνα και ανάπτυξη για να αναβαθμίσει τη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Η Sanofi επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη θεραπευτικών λύσεων για ακάλυπτες θεραπευτικές ανάγκες 6 δισ. ευρώ ετησίως. Οι εργαζόμενοί και οι ερευνητές της, προσπαθούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις υγείας και να απολαύσουν τη ζωή τους στο έπακρο. Έτσι, με δύο απλές λέξεις, Empowering Life (Ενδυναμώνοντας τη Ζωή), δεσμεύονται να υποστηρίξουν εκατομμύρια ανθρώπων που αντιμετωπίζουν μεγάλες και μικρές προκλήσεις υγείας, που διαρκούν μια ζωή ή μια στιγμή.

222

Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, η αξία της υγείας στην αξιολογική κατάταξη των αγαθών έχει παραμείνει σταθερή, αξιολογείται ως το πρώτιστο και ύψιστο αγαθό του ανθρώπου.
Το μεγαλύτερο δώρο της ζωής είναι η υγεία!