Vampire Lift: Όταν το δέρμα διψάει για αίμα!

  • Iatropedia
Θραύση κάνουν στα ιατρεία των δερματολόγων και των πλαστικών χειρουργών οι θεραπείες που χρησιμοποιούν κύτταρα από το δικό μας αίμα. Η νέα τάση ακούει στο όνομα αυτόλογη μεσοθεραπεία ή αλλιώς όπως αποκαλείται σατυρικά Vampire Facelift. Από την Κιμ Καρντάσιαν, μέχρι το πανέμορφο γνωστό τοπ μόντελ Μπαρ Ραφαέλι σχεδόν όλες οι επώνυμες στάρ του Χόλυγουντ καταφεύγουν σε αυτή την θεραπεία για να σβήσουν τα σημάδια του χρόνου. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί όλα όσα θέλετε να μάθετε για αυτή τη θεραπεία.

Της Γραμματικής Μαργαρώνης

Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου

Η σύγχρονη λύση για αντιγήρανση. Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια).

Με τη εξέλιξη της αισθητικής δερματολογίας οι ρυτίδες, η χαλάρωση του δέρματος, οι δυσχρωμίες και οι ουλές μπορούν να αντιμετωπιστούν με μη επεμβατικό τρόπο. Η αυτολογη μεσοθεραπεια PRP (Platelet Rich Plasma) αποτελεί την ιδανική λύση για άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η μεσοθεραπεία προσώπου με τη μέθοδο Platelet Rich Plasma (PRP), είναι μία θεραπεία αντιγήρανσης που χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που υπάρχουν στον οργανισμό μας.

Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την αποκατασταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και να ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα.

Μετά τη λήψη μικρής ποσότητας αίματος, αυτό φυγοκεντρείται και λαμβάνεται το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP). Στη συνέχεια, το πλάσμα εφαρμόζεται με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας είτε αυτούσιο είτε αφού αναμιχθεί με ενεργοποιητικά συστατικά.

Τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια παράγουν αυξητικούς παράγοντες και ενεργοποιούν τα αρχέγονα πολυδύναμα βλάστοκύτταρα της περιοχής.

Η PRP μεσοθεραπεία προσώπου είναι επίσης αποτελεσματική στην μείωση των ρυτίδων και σύσφιξη του προσώπου και του λαιμού στην επούλωση ουλών, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες έχουν αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες.

Στις ουλές ακμής στο πρόσωπο, τη ράχη και το στήθος

Επίσης η PRP μεσοθεραπεία βελτιώνει της ραγάδες του δέρματος, ενώ μπορεί να εξαλείψει της κόκκινες ραγάδες σε συνδυασμό και με θεραπείες laser

Τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου PRP μεσοθεραπείας είναι:

Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια

Αναδομεί την επιδερμίδα με φυσικό τρόπο

Η εφαρμογή της είναι εύκολη και ασφαλής

Εκτός από την ενίσχυση στην παραγωγή κολλαγόνου, βοηθά και σε άλλες ζωτικές λειτουργίες του δέρματος

Εξαφανίζει τις ρυτίδες, όχι με το να τις «γεμίζει», αλλά αναζωογονώντας τις.

Για την ολοκλήρωση της θεραπείας θα απαιτηθούν 3 συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε 4 εβδομάδες. Πρόκειται για μία απόλυτα ασφαλή θεραπεία, εφόσον πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο δερματολόγο.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ορατά αμέσως μετά την πρώτη συνεδρία, καθώς το δέρμα είναι εμφανώς πιο φωτεινό και ξεκούραστο. Επιπλέον,ο ασθενής μπορεί να επανέλθει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Γραμματική Μαργαρώνη

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

www.skinmed.gr