Τρομακτικό: Επί 3 χρόνια δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια του εξαιτίας κακής πλαστικής επέμβασης στα μάγουλα!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
μάτια
Ένας άντρας δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια του εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια λόγω μιας κακής πλαστικής επέμβασης στα μάγουλά του.

Ο Pete Broadhurst, ένας συνταξιούχος ζωγράφος και διακοσμητής, ξόδεψε 11.000 αγγλικές λίρες σε μια πλαστική επέμβαση για την μείωση του πρηξίματος στα μάγουλα το 2019. Ο 79χρονος έκανε οδοντιατρική επέμβαση το 1959 για να μετακινήσει πίσω τους γομφίους του, οι οποίοι ήταν πολύ μπροστά στο στόμα του. Μετά τη θεραπεία, έμεινε με διευρυμένα μάγουλα, τα οποία περιέγραψε σε συνέντευξή του σαν “φουσκωμένα μάγουλα χάμστερ”.

Μία από τις συντρόφους του τον εγκατέλειψε λέγοντάς του ότι η εμφάνισή του ήταν η αιτία. Έγινε πιο ανασφαλής για την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια δύο περαιτέρω σχέσεων, οπότε και αναζήτησε διορθωτική χειρουργική επέμβαση.

Ο άνδρας, από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, υποβλήθηκε σε ανόρθωση λαιμού, βλεφαροπλαστική κάτω από τα μάτια και ρινοπλαστική κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης εννέα ωρών.

Δυστυχώς, μετά την επέμβαση, ανέπτυξε εκτρόπιο, μια κατάσταση όπου τα κάτω βλέφαρα πέφτουν χαμηλά και έμεινε ανίκανος να κλείσει πλήρως τα μάτια του.

Του είπαν ότι η κατάσταση ήταν προσωρινή και θα υποχωρούσε από μόνη της με την πάροδο του χρόνου. Όταν δεν έγινε, υποβλήθηκε σε περαιτέρω χειρουργική επέμβαση από ξεχωριστό νοσοκομείο για να το διορθώσει.

Ωστόσο, μετά από τρία χρόνια λέει ότι εξακολουθεί να μην μπορεί ούτε να κλείσει, ούτε να ανοίξει τα μάτια του τελείως!

Για να διατηρεί τα μάτια του υγρά, χρησιμοποιεί πλέον διαρκώς οφθαλμικές σταγόνες και το βράδυ κοιμάται με μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπό του.

«Τα μάτια μου είχαν παραμορφωθεί, μετά βίας μπορούσα να δω καθόλου. Είχε ανασηκωθεί το αριστερό μου βλέφαρο και από το δεξί μάτι έβλεπα διαρκώς μια λάμψη στη γωνία. Δεν βελτιώθηκε ποτέ ξανά το πρόβλημα. Δεν μπορούσα να δω και το βράδυ έπρεπε να τα κλείνω, κολλώντας το δέρμα με ταινία, είπε ο ίδιος.

Μετά από μία ακόμα χειρουργική επέμβαση, αυτή τη φορά εκτός Αγγλίας, έχει… δει κάποιες βελτιώσεις και θα πάει ξανά αργότερα φέτος για παρακολούθηση, όπου πιθανώς θα λάβει περαιτέρω θεραπεία. Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου έλαβε την πλαστική χειρουργική είπε, ότι ο χειρουργός που την έκανε έχει τεθεί σε αναστολή για άλλο θέμα.

“Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες μεμονωμένων περιπτώσεων”, είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Όμως δεσμευόμαστε ότι τηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας φροντίδας ασθενών και διερευνούμε διεξοδικά αυτό το θέμα. Ο εν λόγω χειρουργός βρίσκεται επί του παρόντος σε αναστολή, καθώς ακολουθούμε μια ποινή που του επέβαλε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS)».

Πηγές: http://www.catsfm.my, https://www.iflscience.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι πρέπει να ξέρετε για την βλεφαροπλαστική: Κίνδυνοι και… προσδοκίες

Βλέφαρα: Πως αντιμετωπίζονται τα θηλώματα και τα ξανθελάσματα

Εκτρόπιο: Τι συμβαίνει όταν το βλέφαρο «γυρίζει προς τα έξω»

Μην κοιμάστε με τους φακούς επαφής: Εικόνες-ΣΟΚ που δημοσίευσε ένας οφθαλμίατρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν