Της έβγαλαν 14 σκουλήκια από την χολή – Ανατριχιαστικό βίντεο [vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
σκουλήκια
Αν η ιδέα ενός σκουληκιού 18 εκατοστών να στριφογυρίζει μέσα στο σώμα σας ακούγεται τρομακτικό, σκεφτείτε να βλέπατε 14 από αυτά!

Αυτή ήταν η περίπτωση μιας γυναίκας στην Ινδία, που είχε 14 σκουλήκια να ζουν στην χοληφόρο οδό και τα οποία της αφαιρέθηκαν με χειρουργική επέμβαση.

Η 38χρονη Sunita πήγε στο νοσοκομείο μετά από έντονο πόνο στην κοιλιά, πυρετό, εμετό και επεισόδια ίκτερου (κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών) για έξι μήνες, ενώ μέσα σε έναν μήνα έχασε πάνω από 12 κιλά! Τώρα είναι καλά και αναρρώνει.

Αρχικά οι γιατροί που την εξέτασαν δεν διέγνωσαν ορθά το πρόβλημά της και της έδωσαν απλά αντιβιοτικά. Η πραγματική αιτία των συμπτωμάτων της αποκαλύφθηκε μετά από αξονική τομογραφία. Εκεί είδαν 14 σκουλήκια στους χολικούς αγωγούς, τους σωλήνες που μεταφέρουν την χολή από το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη στο λεπτό έντερο. Τα σκουλήκια ήταν περίπου 15-20 εκατοστά σε μήκος!

Εντερικά παράσιτα

Ο δρ. Peter Hotez, κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Τροπικής Ιατρικής στο Baylor College of Medicine στο Χιούστον, υποστηρίζει ότι τα σκουλήκια φαίνεται να είναι του είδους Ascaris lumbricoides, που είναι εντερικό παράσιτο. Υπολογίζεται ότι 800 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν σκώληκες Ascaris στην εντερική τους οδό, δήλωσε ο Hotez και ο στρογγυλός σκώληκας είναι εξαιρετικά κοινός στην Ινδία.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε παράσιτα στο έντερο!

Οι άνθρωποι μολύνονται με αυτό το σκουλήκι όταν καταναλώνουν αυγά από το παράσιτο και αυτό μπορεί να συμβεί όταν οι άνθρωποι τρώνε φρούτα ή λαχανικά που έχουν αναπτυχθεί σε μολυσμένο έδαφος, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Διαβάστε επίσης: Έπαθε ΑΥΤΟ από παράσιτα σκουλήκια στο αίμα – Δείτε τα πρώιμα συμπτώματα [pics, vid]

Παρόλο που τα σκουλήκια ζουν στο λεπτό έντερο, περιπλανώνται και στον χολικό αγωγό, όπου μπορούν να προκαλέσουν απόφραξη. Αυτή η επιπλοκή παρατηρείται συχνότερα στους ενήλικες απ’ ό, τι στα παιδιά. Αλλά στα παιδιά, ένας μεγάλος αριθμός αυτών των σκουληκιών μπορεί να εμποδίσει το έντερο και να προκαλέσει απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

https://www.livescience.com

http://www.foxnews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν