Της αφαίρεσαν τη μήτρα από τον ομφαλό

  • Iatropedia
Μπορεί η Ελλάδα του μνημονίου και της εξαθλίωσης να στενάζει καθημερινά, αλλά τουλάχιστον έχουμε να λέμε ότι το επίπεδο μας σε επιστήμονες και σε γιατρούς είναι τόσο υψηλό που κατέχει πρωτιές σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η περίπτωση Έλληνα γυναικολόγου ο οποίος για πρώτη φορά στην Αγγλία αφαίρεσε την μήτρα 42χρονης Αγγλίδας μέσα από τον ομφαλό της. Η οπή που έκανε μάλιστα δεν ξεπερνούσε τα 2 εκατοστά. Διαβάστε τι ακριβώς συνέβη...

Ο Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας και χειρουργός γυναικολόγος, Στέφανος Χάνδακας εφάρμοσε την Επέμβαση Χωρίς Τομές Μέσω Φυσικών Οπών σε μια επέμβαση όπου τον προσκάλεσαν να κάνει ο ίδιος στο νοσοκομείο Chelsfield Park του Λονδίνου. Η ασθενής ήταν μια 42χρονη Αγγλίδα με ινομυωματοδη μήτρα και δυσμηνόρροια, μητέρα τριών παιδιών. Η πρόσκληση του Έλληνα γιατρού και η χειρουργική επέμβαση έγινε προκειμένου να ξεκινήσουν και στην Αγγλία αυτού του τύπου επεμβάσεις, μετά την Ελλάδα ,Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο και ΗΠΑ, όπου ήδη γίνονται.

Την χειρουργική επέμβαση, παρακολούθησαν όλοι οι γυναικολόγοι του νοσοκομείου Chelsfield Park, και διήρκησε περίπου μια ώρα. Ήταν απολύτως επιτυχής και η ασθενής μετά από λίγες ώρες επέστρεψε στο σπίτι της.

«Την μέθοδο S.P.(Single Port Laparoscopy) που είναι εξέλιξη της λαπαροσκοπικής και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για τις γυναίκες, εφαρμόζουμε πάνω από ένα χρόνο στην Ελλάδα» ανέφερε ο Δρ Χανδακάς, και συνέχισε: “με την μέθοδο αυτή, έχουν γίνει δεκάδες γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση κυστών, ενδομητρίωσης, ινομυωμάτων , ακόμη και για ολικές υστερεκτομές.”

Σύμφωνα με τον κ Χανδακά, η νέα μέθοδος προσφέρει στις γυναίκες σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση τόσο με την παραδοσιακή λαπαροσκοπική επέμβαση, όσο και το ανοιχτό χειρουργείο. Συγκεκριμένα η ασθενής:

– Επιστρέφει σπίτι την ίδια ημέρα ( το 92% των γυναικών)

– Την επομένη ημέρα στις καθημερινές δραστηριότητες

– Αισθάνεται ότι δεν έχει χειρουργηθεί

– Δεν μένουν χειρουργικές ουλές στην κοιλιά της

– Ο πόνος είναι ακόμη πιο ήπιος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

11 σημάδια που προειδοποιούν ότι έρχεται η εμμηνόπαυση

Τοκετός καταγεγραμμένος για 1η φορά, από μαγνητικό τομογράφο. ΒΙΝΤΕΟ

Τι συμβαίνει όταν το αίμα του εμβρύου είναι ασύμβατο με της εγκύου;

15 συχνές απορίες, γυναικολογικής φύσεως, που μπορεί να έχει μια γυναίκα

Μητέρες με μεταμόσχευση μήτρας και εξωσωματική

Σε ποια χώρα ο αυνανισμός επιφέρει αποκεφαλισμό; Απίστευτοι νόμοι περι σεξ παγκοσμίως