Τι προκαλεί η έλλειψη βιταμίνης D;

  • Iatropedia
Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για την βιταμίνη ή αλλιώς βιταμίνη του ήλιου. Μπορεί στην Ελλάδα λόγω ηλιοφάνειας οι άνδρες , οι γυναίκες και τα παιδιά να μην έχουν έλλειψη αλλά κάποιες κακές συνήθειες εμποδίζουν την παραγωγή της.

Πάντως η βιταμίνη αυτή είναι πολύ σημαντική για τον ανθρώπινο οργανισμό αφού η έλλειψη της σχετίζεται με οστεοπόρωση και αυξημένα κατάγματα.

Τα ύποπτα σημάδια είναι:

μυϊκή αδυναμία

πόνος στα οστά

ανεξήγητα προβλημάτων στα νεφρά

κατάθλιψη

Ένα από τα ύποπτα σημάδια που θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους ασθενείς είναι ο πόνος στα κόκαλα. Μάλιστα κάποιες φορές είναι τόσο έντονος που θυμίζει κολικό νεφρού ενώ έχει την ικανότητα να απλώνεται σε όλο το σώμα. Από τα χέρια και τα πόδια έως την πλάτη και τα γενετικά όργανα.

Έχει βρεθεί ότι η έλλειψη αυτής της βιταμίνης συνδέεται με ανεξήγητη μυική κόπωση.

Άλλο σύμπτωμα που ενοχοποιείται με την έλλειψη της βιταμίνης είναι η εμφάνιση κατάθλιψης και οι έντονες διακυμάνσεις στην συμπεριφορά.

Ταυτόχρονα η έλλειψη της σημαντικής αυτής βιταμίνης συνδέεται με στομαχικές διαταραχές όπως είναι φούσκωμα στην κοιλιά, δυσκοιλιότητα και άλλα.

Στην περίπτωση που το πρόβλημα εντοπίζεται σε έγκυες γυναίκες τότε υπάρχει η πιθανότητα να μην αναπτύσσεται το έμβρυο και να γεννηθούν παιδιά με ραχίτιδα.

Πάντως η βιταμίνη αυτή είναι σημαντική για τον οργανισμό αφού οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων.

πηγήhttp://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι βιταμίνες βοηθούν στη πρόληψη ασθενειών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν