Τι να τρώτε για γραμμωμένους μύες;

  • Iatropedia
Οι γραμμωμένοι μύες δεν είναι όνειρο απατηλό. Μπορεί να χτίσετε το σώμα των ονείρων σας αν ακολουθήσετε τη σωστή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι το θεμέλιο της υγιεινής διατροφής.

Έτσι όσοι καταναλώνουν φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και λαχανικά λαμβάνουν ποσότητες πρωτεΐνης και σε συνδυασμό με την τακτική άσκησηβ ''χτίζουν'' μύες.

Επίσης τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και βιταμίνες, Κάλιο και ασβέστιο .

Οι διαιτολόγοι Christine Rosenbloom, PhD, RD, και Nancy Clark, RD, προτείνουν την κατανάλωση άπαχου κρέατος, το οποίο αποτελεί, μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, σιδήρου για τη μεταφορά οξυγόνου στους μυς, και αμινοξέων πολύτιμων στοιχείων για την ανάπτυξη των μυών.

Το κοτόπουλο και η γαλοπούλα τα ασπράδια των αυγών περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζονται οι μύες.

Επίσης οι ξηροί καρποί – ανάλατοι ή ωμοί ή ψητοί – είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης καθώς περιέχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, και υγιεινά λίπη.

Τα φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως είναι υδατάνθρακες ποιότητα που περιέχουν μικρές ποσότητες πρωτεΐνης για την ενέργεια και την αποκατάσταση των μυών, μαζί με φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Ο συγχρονισμός είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των μυών, διότι θα πρέπει να έχετε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες για να εκτελέσει την κατάρτιση δύναμης και πρωτεΐνες και υδατάνθρακες για την αποκατάσταση των μυών. Το καλύτερο σχέδιο είναι να φάτε μια διατροφή που περιέχει και τα θρεπτικά συστατικά και μικρές ποσότητες υγιεινών λιπών όλη την ημέρα.

«Η κατανάλωση ενός ροφήματος πρωτεΐνης όπως το γάλα σοκολάτας μέσα σε μία ώρα μετά την άσκηση θα δώσει στους μύες τα δομικά στοιχεία που χρειάζονται'', λέει ο Rosenbloom.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί η πολλή άσκηση βλάπτει την υγεία;