Τι κινδύνους κρύβει το λίπος στην κοιλιά;

  • Iatropedia
Μπορεί η κοιλίτσα να είναι ως επι το πλείστον να είναι ανδρικό προνόμιο αλλά και οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα αυτό αυτό ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση. Οι επιστήμονες της mayio clinik αναφέρουν ότι το λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή της της κοιλιάς προκαλεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των γυναικών

Έτσι όταν οι γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση η μυϊκή μάζα μειώνεται ενώ το λίπος αυξάνεται. Μάλιστα πολλές γυναίκες παρατηρούν μια αύξηση του λίπους στην κοιλιά, καθώς γερνούν – ακόμη και αν δεν παίρνουν βάρος. Αυτό είναι πιθανόν να οφείλεται σε μείωση του επιπέδου των οιστρογόνων, η οποία φαίνεται να επηρεάζει όπου το λίπος διανέμεται στο σώμα.

Το σπλαχνικό λίπος συνδέεται με πολύ πιο επικίνδυνα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των:

καρδιαγγειακή νόσος

διαβήτης τύπου 2

Καρκίνος του παχέος εντέρου

Η έρευνα επίσης συνδέεται λίπος στην κοιλιά με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου – ανεξάρτητα από το συνολικό βάρος.

Αντιμετωπίστε το πρόβλημα

Για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά ακολουθήστε τους εξής βασικούς κανόνες:

Τρώτε υγιεινά. Βάλτε στο πιάτο σας φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, και επιλέξτε άπαχο πηγές πρωτεΐνης και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα. Περιορίστε τα κορεσμένα λιπαρά, που βρίσκονται στο κρέας και σε υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί και το βούτυρο. Επιλέξτε μέτριες ποσότητες μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπών – που βρίσκονται στα ψάρια, ξηρούς καρπούς και ορισμένα φυτικά έλαια.

Αποφύγετε τις μεγάλες μερίδες σε εστιατόρια και προσπαθήστε να φάτε το υπόλοιπο γεύμα σας και να πάρετε το υπόλοιπο σπίτι για μια άλλη ημέρα.

Συμπεριλάβετε τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες, το Τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών συνιστά μέτρια αερόβια δραστηριότητα, όπως το ζωηρό περπάτημα, για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα ή αεροβική δραστηριότητα, όπως τρέξιμο, για τουλάχιστον 75 λεπτά την εβδομάδα. Επιπλέον, οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης συνιστάται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άνδρες μάθετε γιατί πρέπει να ρίξετε την κοιλίτσα!

Χάστε πόντους σε κοιλιά και γλουτούς τρώγοντας σοκολάτα!