Τι κερδίζουν οι άνδρες από το σεξ;

  • Iatropedia
Είθισται να λένε ότι το σεξ περνάει από το αντρικό μυαλό τουλάχιστον 19 φορές την ημέρα. Βέβαια αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού οι άνδρες που κάνουν συχνά σεξ ωφελούν την υγεία τους.

Δυνατή καρδιά

Όπως υποστηρίζει σχετική έρευνα από το Πανεπιστήμιο «Queens» στο Μπέλφαστ, οι άντρες που κάνουν σεξ τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης εμφράγματος κατά 50%.

Βελτιώνει τη διάθεση

Εκτός από την ανακούφιση από το στρες το σεξ λειτουργεί ανασταλτικά απέναντι στην κατάθλιψη, με την παραγωγή ενδορφινών στον οργανισμό, της λεγόμενης ορμόνης της ευτυχίας.

Προστατεύουν τον…προστάτη τους

Σύμφωνα με έρευνα από το Διεθνές Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου, οι άντρες που έχουν κατά μέσο όρο 21 εκσπερματίσεις ανά μήνα, παρουσιάζουν κατά 33% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, συγκριτικά με εκείνους που δεν ξεπερνούν τις 4-7 εκσπερματίσεις μηνιαίως.

Πάντα σε… φόρμα

Εκτός από το γυμναστήριο οι άνδρες μπορούν να είναι σε φόρμα κάνοντας σεξ. Αρκεί μια Υπολογίζεται ότι σε μια 30λεπτη ερωτική συνεύρεση καίνε περίπου 200 θερμίδες.

Κερδίζουν χρόνια

Όπως δημοσιεύεται σε μελέτη στην επιστημονική επιθεώρηση «British Medical Journal», οι άντρες που έχουν ερωτικές περιπτύξεις αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο θνησιμότητας κατά 50%, συγκριτικά με εκείνους που κάνουν σεξ μια στο τόσο.

Κοιμούνται καλά

Η ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι ένα απόλυτα φυσικό χαλαρωτικό, που επιδρά κυρίως στον αντρικό οργανισμό. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι αμέσως οι άνδρες παραδίδονται στην αγκαλιά του Μορφέα.

Ρίχνει την πίεση

Η ερωτική επαφή δρα αγχολυτικά, ρίχνοντας έτσι την πίεση του αίματος. Αυτό δείχνει έρευνα, όπου μετρήθηκε η πίεση των ομιλητών στη διάρκεια μιας αυτοσχέδιας ομιλίας, αλλά και όταν τους έβαλαν να εκτελέσουν γρήγορα μαθηματικές πράξεις.

Όσο πιο συχνά τόσο πιο καλά

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που αφορούν τη γονιμότητα είναι ότι η αποχή «δυναμώνει» το σπέρμα. Ωστόσο μελέτες έχουν δείξει ότι όσο πιο συχνά κάνει σεξ ένας άνδρας τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ενισχυθεί η γονιμότητά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί πρήζονται τα πόδια μου;

Μήπως να κάνω το αντιγριπικό εμβόλιο και φέτος;

Δείτε το προφίλ των άπιστων! Όλα τα ''συμπτώματα''

Μήπως πονά το πόδι σας από κάτω;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ