Τι κάνει τις γυναίκες ευτυχισμένες;

  • Iatropedia
Μήπως ένα ακριβό δώρο; Μήπως ένα κόσμημα; ή μήπως ένα ζευγάρι ακριβά ψηλοτάκουνα παπούτσια; Τι από όλα αυτά μπορεί να κάνει μια γυναίκα ευτυχισμένη; Όλα αυτά δεν θα έκαναν καμία εντύπωση σε καμία γυναίκα, εάν δεν είχε μέσα της ένα συγκεκριμένο γονίδιο που προκαλεί “ευτυχία”...

Η δράση του συγκεκριμένου γονιδίου, που κάνει τις γυναίκες ευτυχισμένες, έχει διαφορετική επίδραση στους άνδρες. Το συγκεκριμένο γονίδιο ΜΑΟΑ, στους άνδρες σχετίζεται με την επιθετικότητα και την βιαιότητα της φύσης τους.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, ύστερα από έρευνες κατέληξαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα, αφού διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο γονίδιο ρυθμίζει τη δραστηριότητα ενός ενζύμου που διασπά τη ντοπαμίνη, και τη σεροτονίνη, ουσίες που δημιουργούν ευφορία στον εγκέφαλο.

Όπως τόνισε και ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Ξένιαν Τσεν, είναι το πρώτο γονίδιου που εντοπίζεται και το οποίο προκαλεί την ευτυχία στις γυναίκες. Από τις γυναίκες της μελέτης, που εξετάστηκαν, όσες είχαν το συγκεκριμένο γονίδιο, ένιωθαν ευτυχία, ένιωθαν όμορφα, ακόμη και με απλά καθημερινά πράγματα, ενώ εκείνες που δεν το είχαν καθόλου, εμφάνιζαν μια σχετική αδιαφορία. Βέβαια στην έρευνα οι επιστήμονες έλαβαν και άλλους παράγοντες στα υπόψιν τους, όπως ο τρόπος ζωής, η οικονομική άνεση, το επίπεδο μόρφωσης κ.α

Γιατί όμως το συγκεκριμένο γονίδιο έχει διαφορετική επίδραση στους άνδρες; Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες μετριάζουν την θετική επίδραση του ΜΑΟΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν