Τεστ Παπ: Κάθε πότε να γίνεται;

Το Pap Test (τεστ κατά Παπανικολάου) είναι η σημαντικότερη προληπτική εξέτασης που πρέπει να κάνει μια γυναίκα στην ζωή της. Κάθε πότε πρέπει να γίνεται; Ποια η διαφορά με τοTHIN PREP TEST; Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί

Γράφει ο Καλιαντζής Παναγιώτης

Μαιευτήρας – Χειρούργος Γυναικολόγος

Λαμβάνοντας κολποτραχηλικά επιχρίσματα ελέγχουμε για προκαρκινικές ή καρκινικές βλάβες τον τράχηλο της μήτρας. Είναι μια εξέταση που θα πρέπει να γίνεται από τον πρώτο χρόνο έναρξης σεξουαλικών επαφών της γυναίκας και να επαναλαμβάνεται ετησίως.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ PAP TEST

Η λήψη του τεστ γίνεται με μία ειδική σπάτουλα και ένα βουρτσάκι με τα οποία παίρνουμε επιχρίσματα και τα οποία στην συνέχεια εξετάζονται από ειδικό κυτταρολόγο.

Η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα λεπτά. Θα πρέπει να γίνεται περίπου επτά ημέρες μετά το τέλος της περιόδου.

THIN PREP TEST

Το thinprep test η κυτταρολογία υγρής φάσης είναι μια νέα μέθοδος μεγαλύτερης διαγνωστικής αξίας από το κλασσικό τεστ παπανικολάου για τον έλεγχο των κυττάρων που λαμβάνονται από τον κόλπο και τον τράχηλο της μήτρας. Η λήψη των κυττάρων γίνεται με μια ειδική σπάτουλα και στην συνέχεια τοποθετούνται σε ειδικό υγρό φύλαξης. Έτσι παραμένουν αναλλοίωτα μέχρι να εξεταστούν από ειδικό κυτταρολόγο.

Καλιαντζής Παναγιώτης

Μαιευτήρας – Χειρούργος Γυναικολόγος

http://fertilitycare.gr/el/

E-mail: info@fertilitycare.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν