Τα χρωμοσώματα ΧΧ κάνουν τις γυναίκες ανθεκτικότερες από τους άνδρες

  • Iatropedia
Οι γυναίκες είναι ανθεκτικότερες. Είναι πιο δυνατές σαν οργανισμός και ζουν περισσότερο από τους άνδρες. Η αιτία κρύβεται σε ένα γράμμα. Στο γράμμα Χ. Με απλά λόγια οι επιστήμονες εξετάζουν μήπως τα ΧΧ στα χρωμοσώματα των γυναικών, τις κάνουν να μοιάζουν ...υπεράνθρωποι, μπροστά στους άνδρες

Οι γυναίκες ζουν περίπου πέντε έως 10 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες και έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ορισμένες ασθένειες όπως αυτοάνοσα νοσήματα (λύκος ήρευματοειδής αρθρίτιδα), ιογενείς λοιμώξεις, κα.

Οι άνδρες έχουν ένα χρωμόσωμα Χ και ένα χρωμόσωμα Υ, οι δε γυναίκες έχουν δύο Χ χρωμοσώματα.

Η ύπαρξη των micro RNA που βρέθηκαν στο χρωμόσωμα Χ, παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος, να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις και τον καρκίνο. Μεγάλο μέρος αυτών ( microRNA ) που βρίσκεται στο χρωμόσωμα Χ, είναι προς όφελος των γυναικών λόγω του διπλού ΧΧ που αναφέρουν οι ερευνητές από την Γάνδη, στο Βέλγιο.

Η ερευνήτρια Iris Pinheiro από το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας στη Γάνδη αναφέρει«Το μέλλον θα δείξει αν τα X- χρωμοσώματά (microRNAs) συμβάλλουν, πράγματι στην διαφορές μεταξύ των φύλων σε ό, τι αφορά την ανοσολογική απάντηση και την εμφάνιση του καρκίνου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι έτσι ,παρατήρησε η Iris Pinheiro, συνεχίζοντας δε είπε, ότι η έρευνα είναι ακόμα στα αρχικά της στάδια.

Ο Michael D. Lockshin, MD ( Special Surgery Hospital στη, Νέα Υόρκη), έχει μιλήσει για τον παράγοντα X εδώ και πολλά χρόνια. Όταν ρωτήθηκε αν όλα μπορούν να μπουν κάτω από το Χ, απήντησε «Ναι, έτσι νομίζω.»

Ωστόσοόμως ,μπορούν οι παραπάνω πληροφορίες, σχετικά με τη γονιδιακή έκφραση και το ορμονικό περιβάλλον να χρησιμοποιηθούν, για να προσαρμόστουν οι θεραπείες με διαφορετικό τρόπο στους άνδρες και τις γυναίκες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τον λύκο στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για την ρευματοειδή αρθρίτιδα στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν