Τα αντίδοτα στο hangover!

  • Iatropedia
Η αλήθεια είναι ότι ο μόνος πρακτικός τρόπος για να αποφύγετε το hangover 100% είναι να καταναλώνετε αλκοόλ σε λογικές ποσότητες. Μπορεί το πρωτοχρονιάτικο ξεφάντωμα να σας έμεινε αξέχαστο αλλά δεν ξυπνήσατε καθόλου καλά. Όλα γυρίζουν και το κεφάλι σας έχει γίνει καζάνι.

Παρά τις υποσχέσεις που δώσατε στον εαυτό σας ότι φέτος «δεν θα ξαναπιώ ποτέ τόσο πολύ», τελικά δεν κρατήσατε χαρακτήρα. Μπορείτε να νικήσετε το hangover τρώγοντας τις σωστές τροφές.

σπαράγγια

Σε έρευνα που έγινε αποδείχθηκε ότι τα αμινοξέα που περιέχονται στα σπαράγγια βοηθούν στο μεταβολισμό του αλκοόλ και στην προστασία των κυττάρων του ήπατος. Βράστε μερικά σπαράγγια λοιπόν και ανακατέψτε τα στο τηγάνι μαζί με δύο αυγά. Έτσι έχετε δύο θανάσιμους «εχθρούς» του hangover σε ένα πιάτο.

σούπα με κοτόπουλο

Οι σούπες ενυδατώνουν, ενω το κοτόπουλο είναι εύπεπτα και ευεργετικά για το στομάχι ενώ η εν λόγω σούπα περιέχει και επαρκής ποσότητες αλατιού για να αναπληρώσει την απώλεια των ηλεκτρολυτών που συνοδεύουν την κατανάλωση αλκοόλ.

φρούτα

Η φρουκτόζη, το φυσικό σάκχαρο που περιέχουν όλα τα φρούτα αποκαθιστά τους χαμένους ηλεκτρολύτες, ισορροπεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και προσφέρει ευεργετικές βιταμίνες.

αρτοσκευάσματα με τζίντζερ

Το τζίντζερ βοηθά στη σωστή λειτουργία του στομάχου και ρυθμίζει την έκκριση γαστρικών υγρών. Η ναυτία είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα του hangover.

καφές, χυμοί και ροφήματα

Ο καφές δεν αποτελεί αντίδοτο στο hangover απλώς ανακουφίζει προσωρινά. Καταναλώστε άφθονο νερό ή τσάι από βότανα ή μια πορτοκαλάδα για να συμπληρώσετε τα επίπεδα των υγρών που σας λείπουν. Να σημειωθεί εδώ ότι οι χυμοί φρούτων παρέχουν βιταμίνες και κάλιο, το οποίο αποκαθιστά και την ισορροπία των ηλεκτρολυτών, αφού έχει διαταραχθεί από την αφυδάτωση μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν