Σεξ στην εγκυμοσύνη: Να πάω ή να μην πάω

  • Iatropedia
Η εγκυμοσύνη μπορεί να αλλάξει την όρεξή σας για πολλές από τις απλές χαρές της ζωής, έτσι συμβαίνει και με τη διάθεση σας για να κάνετε έρωτα. Πώς θα νιώθετε για το σεξ κατά την εγκυμοσύνη εξαρτάται από τα ατομικά σας συναισθήματά , τα συναισθήματα του συντρόφου σας, καθώς και τις φυσικές και συναισθηματικές αλλαγές της συγκεκριμένης εγκυμοσύνης.

Γράφει ο Άρης Χ. Τσιγκρής

MD PhD. Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος

Μπορούμε να σας δώσουμε μια εγγύηση – ότι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα νιώσετε διαφορετικά για το σεξ. Για πολλές γυναίκες, και τους συντρόφους τους, αυτή η διαφορά είναι κάτι το συναρπαστικό. Για μερικές γυναίκες η ερωτική διάθεση έρχεται πιο εύκολα , και η κορύφωση πιο γρήγορα, ευχάριστα, και πιο συχνά, και πολλοί άνδρες βρίσκουν τις έγκυες συζύγους τους πιο σέξι από ποτέ. Ωστόσο, ενώ κάποια σε κάποια εγκυμοσύνη η ερωτική εμπειρία στα ζευγάρια κορυφώνεται, άλλα ζευγάρια βιώνουν μια ύφεση στην επιθυμία ή την ικανοποίηση. Τα περισσότερα ζευγάρια αναφέρουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα.

Ευτυχώς, όλα αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά. Και τα καλά νέα είναι μια μικρή γνώση βοηθά τα περισσότερα ζευγάρια αυξήσουν τη σεξουαλική τους ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών της εγκυμοσύνης. Μόλις εσείς και ο σύντροφός σας καταλάβετε γιατί το σεξ είναι διαφορετικό κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης (καθώς και στους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή του μωρού σας) θα το βρείτε πιο εύκολο να προσαρμοστείτε σε αυτό το βιολογικό γεγονός της ζωής. Είναι μόνο μια ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή του ζευγαριού, και το μόνο που χρειάζεται είναι μια ευαίσθητη κατανόηση και από τις δυο πλευρές.

8 συμβουλές για καλύτερο σεξ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΗΣΗ

Σταθείτε όσες φορές χρειάζεται μπροστά στον καθρέφτη σας, μέχρι να κατανοήσετε τις αλλαγές στο σώμα σας και να τις καλωσορίσετε, αισθανθείτε περήφανες για αυτές τις αλλαγές, αγαπήστε τες, και αφήστε τες να σας κάνουν περήφανες, δείξτε στο σώμα σας τον σεβασμό που του αξίζει για την τεράστια προσπάθεια του. Γιατί ο σκοπός που έρχονται αυτές οι αλλαγές είναι τεράστιος. κάθε φορά που νοιώθετε πεσμένη, μιλήστε με τον σύντροφό σας,ζητήστε του να σας πει τι αισθάνεται.

Δώστε στον εαυτό σας μια σέξι εμφάνιση. Ακριβώς επειδή το σώμα σας μεγαλώνει, δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να εμφανίζετε τον καλύτερο εαυτό σας. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα νέο hairstyle, αλλάξτε το μακιγιάζ σας, και να αγοράσει νέα νυχτικά που να σας κάνουν να νοιώθετε πιο ελκυστική. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια καινούργια ώθηση στη σχέση με τον σύντροφο σας.

Λειτουργήστε πιο σέξι από ό,τι αισθάνεστε. Οι κοινωνικοί επιστήμονες έχουν δείξει ότι το πώς ενεργούμε μπορεί να επηρεάσει το συναίσθημα. Χαμογελώντας, για παράδειγμα, προκαλεί το μυαλό σας να απελευθερώσει τις ίδιες χημικές ουσίες που θα έφτιαχνε αν ήσασταν πραγματικά ευτυχείς – καθιστώντας σας τελικά πιο ευτυχισμένες.

Να είστε ελκυστική για το σύντροφό σας. Εάν πείσετε τον εαυτό σας ότι το μεγάλωμα της κοιλιά σας, σας κάνει λιγότερο ελκυστική για τον σύζυγό σας, αυτό μεταφέρεται και είναι μια αίτια απομάκρυνσης μεταξύ σας Άλλωστε, αυτό είναι πιθανόν να μην είναι αλήθεια. Είναι το διαφορετικό σχήμα που προσελκύει τους άνδρες. Και σίγουρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα μάθουν και θα λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη σχέση σας. Έρευνες πρόσφατα έδειξαν ότι οι περισσότεροι άνδρες βρίσκουν τις στρογγυλεμένες κοιλίτσες των συζύγων τους πολύ ελκυστικές. Το ταίρι σας είναι πιθανό να αγαπά την αίσθηση, την καμπυλότητα στο σώμα σας και ιδιαίτερα τα ματιά σας. Επίσης πολλοί άντρες που αισθάνονται ενθουσιασμένοι για τη σεξουαλικότητά σας, ενώ είστε έγκυος.

Μιλάτε ελεύθερα και αληθινά. Πείτε το σύντροφό σας για τον τρόπο που η εγκυμοσύνη επηρεάζει τη σεξουαλικότητά σας. Να ζητήσετε από το σύντροφό σας να σας πει πώς αισθάνεται για τη νέα εμφάνιση σας. Κάθε ένας από τους δυο σ' αυτή τη σχέση θα πρέπει να εξηγήσει τα συναισθήματά του. Να είστε βέβαιη ότι δεν ερμηνεύει, την αδιαφορία σας για το σεξ, ως αδιαφορία στο πρόσωπό του, για παράδειγμα, ή θα θέλει να ξεκαθαρίσει την σύγχυση του για το πώς πρέπει και πως θέλετε να σας αγγίξει. Βοηθήστε τον να καταλάβει, πράγματα που πιθανόν να είναι ακατανόητα γι' αυτόν.

Μοιραστείτε τις αλλαγές στο σώμα σας με τον σύντροφο σας. Ζήστε μαζί κάθε αλλαγή που σας συμβαίνει, να είστε σίγουρες πως θα το απολαύσει πολύ, το μεγάλωμα της κοιλιάς σας είναι κάτι μαγικό και βοηθήστε τον να το δει με αυτόν τον τρόπο. Ξαπλώστε μαζί και βοηθήστε τον να απολαύσει μαζί σας τις κινήσεις του μωρού, βλέποντας και νιώθοντας μαζί την κάθε κίνηση του μωρού. Ο Σύντροφος σας θα απολαύσει μια πλευρά που ποτέ άλλοτε δεν θα είχε την δυνατότητα να νοιώσει. Ένα έργο διασκεδαστικό μπορεί να είναι το τράβηγμα φωτογραφιών μεγαλώνοντας η εγκυμοσύνη σας, αυτό κάποιες φορές δίνει μια άλλη οπτική και στους δυο σας,

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ρομαντικές στιγμές μεταξύ σας, όσες το δυνατόν περισσότερες,γιατί αυτές θα περιοριστούν εκ των πραγμάτων μόλις έρθει το μωράκι σας….να θυμάστε ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι μια στιγμή που θα την ζήσετε άλλη μια, η δυο ακόμα φορές στη ζωή σας ,είναι πολύτιμη και δύσκολα αναπληρώσιμη…μην χάσετε αυτές τις στιγμές…

Αποφύγετε το «σεξ σαν υπηρεσία» αφήστε το συναίσθημα να σας οδηγήσει. Πολλές φορές, ένα χάδι, μια αγκαλιά ένα φιλί, δυο λόγια ψιθυριστά είναι ίσως για αυτή την συγκεκριμένη στιγμή, το καλύτερο σεξ που έχετε κάνει ποτέ… μην αφήνετε το σύντροφό σας νιώθετε σαν να είστε πάντα «εξυπηρέτηση» του (ή της!), Ακόμα κι αν μερικές φορές είναι.

Άρης Χ. Τσιγκρής

MD PhD. Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος

e-mail: info@aristsigris.gr

http://www.aristsigris.gr/

https://www.facebook.com/ArisTsigris

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν